Tyttö joka leikki tulella

Elokuvasta lyhyesti

Tyttö joka leikki tulella on Stieg Larssonin menestys kirjojen, Millennium-trilogian, toinen osa. Elokuva on jatkoa suuren suosion saaneelle Miehet jotka vihaavat naisia –elokuvalle.

Tietokonenero ja häpeämätön hakkeri Lisbeth Salander palaa ulkomaanmatkalta. Hän on päässyt käsiksi suureen rahasummaan ja on nyt varoissaan ensi kerran elämässään. Tutkiva toimittaja Mikael Blomkvist saa kuuman uutisvihjeen: lehtimies Dag Svensson ja hänen avovaimonsa Mia ovat paljastaneet laajan seksikaupan Itä-Euroopan ja Ruotsin välillä. Monet siihen sekaantuneista ovat yhteiskunnan silmäätekeviä. Lisbethin synkkä menneisyys nousee pintaan ja kun murhia alkaa tapahtumaan tapauksen ympärillä, Lisbethiä epäillään murhaajaksi, ja poliisi käynnistää ajojahdin. Lisbeth päättää selvittää välit menneeseen ja rangaista oikeita syyllisiä. Mikael taas tarvitsee Lisbethin hakkerintaitoja seksibisneksen tutkimisessa.

Päähenkilöt ovat tutut Stieg Larssonin edellisestä teoksesta Miehet jotka vihaavat naisia, josta tehty elokuva sai Skandinaviassa yli 3,5 miljoonaa katsojaa.

Tyttö joka leikki tulella (Flickan som lekte med elden) palkittiin Svend-palkinnolla parhaana aikuisten elokuvana Svendborg Filmdage film festivaalilla. Tyttö joka leikki tulella -kirja valittiin vuonna 2006 Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi.

Stieg Larsson (1954–2004) oli tukholmalainen toimittaja ja kirjailija. Hän kuoli äkillisesti vuonna 2004 sydänkohtaukseen ja jätti jälkeensä valmiit käsikirjoitukset romaanitrilogiaa varten. Ensimmäinen osa Miehet jotka vihaavat naisia julkaistiin suomeksi vuonna 2006, Tyttö joka leikki tulella on trilogian toinen kirja. Kolmas romaani Pilvilinna joka romahti ilmestyi suomeksi vuonna 2008.

Larsson tuli suurelle yleisölle tunnetuksi demokratian puolustajana ja pitkän linjan rasisminvastaisen työn tekijänä. Hän sekä luennoi aiheesta että kirjoitti siitä kirjoja ja artikkeleita.

Larssonin kolme rikosromaania ovat olleet valtava menestys. Ne ilmestyvät yli 30 maassa ja kaikista tehdään elokuva.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Tyttö joka leikki tulella

Originaali nimi:
Flickan som lekte med elden

Ohjaus:
Daniel Alfredson

Näyttelijät:
Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Georgi Staykov Daniel Alfredson

Käsikirjoitus:
Jonas Frykberg Stieg Larsson (romaani)

Tuotanto:
Søren Stærmose

Tuotantovuosi:
2009

Tuotantomaa:
Ruotsi

Studio:
Yellow Bird Films AB

Ensi-ilta:
18.9.2009

Genre:
Trilleri

Kesto:
2h 12min

Kuvia elokuvasta

Top