Tulikärpäsiä puutarhassa

Elokuvasta lyhyesti

Ulkopuolisin silmin Taylorit ovat tyypillinen menestynyt amerikkalainen perhe; Charles on professori, menossa yliopiston rehtoriksi, poika Michael (Ryan Reynolds) on tuottelias ja tunnettu rakkausromaanikirjailija, tytär Ryne on menossa arvostettuun oikeustieteelliseen, ja heidät tavatessamme perheen matriarkka Lisa (Julia Roberts) on valmistumassa collegesta – vuosikymmeniä sen jälkeen kun ryhtyi kotiäidiksi. Vakava onnettomuus aiheuttaa sen että, tämän keskiläntisen perheen vivahteikkaampi menneisyys ja suhteet tulevat esille.

Michael Taylorin lentäessä halki maan osallistuakseen perhejuhlaan keskiläntisessä kotikaupungissaan, hänen aikuiselämänsä realiteetit – horjuva avioliitto Kellyn (Carrie-Anne Moss) kanssa ja vähemmän ylevä, vaikkakin tuottelias rakkausromaanikirjailijan ura – täyttävät hänen mielensä, samoin vuosikymmeniä vanhat muistot konflikteista ylivaativan isän (Willem Defoe) kanssa. Edes ihailevan lentoemännän ujo pyyntö nimikirjoituksesta ei saa häntä unohtamaan pelkoaan tulevan viikon kireistä keskusteluista ja pakotetusta iloisuudesta, jotka odottavat kotona. Ainoa lieventävä asianhaara on tilaisuus nähdä Jane-täti (Emily Watson), äidin nuorempi sisar ja salaliittolainen nuoruuden kapinoissa.

Saapuessaan Michael kohtaa yllättävän skenaarion. Kun hän ja pikkusisko Ryne(Shannon Lucio) yrittävät saada kontaktia ajaessaan lentokentältä lapsuudenkotiinsa, he tulevat kolaripaikalle. Valmistumisjuhlat vaihtuvat hautajaisiin ja Michaelin täytyy käydä käsiksi säröilleeseen isäsuhteeseensa.

Tulikärpäsiä puutarhassa kerrotaan Michaelin näkökulmasta kohtauksissa, jotka vaihtelevat elävistä muistoista kiihkeistä yhteenotoista isän kanssa kesänä, jona Jane-täti tulee asumaan perheen luo, nykyhetken todellisuuteen.

Dennis Leen pitkän elokuvan ohjausdebyytti Tulikärpäsiä puutarhassa hänen omasta käsikirjoituksestaan on tarkka havainnointi rakkauden ja sitoumusten monimutkaisuudesta rikkinäisessä perheessä odottamattoman tragedian kohdatessa. Lee, joka sai opiskelija-Oscarin lyhytelokuvastaan Jesus Henry Christ, kirjoitti tämän puolielämäkerrallisen perhedraaman vuonna 2002.

Fireflies in the Garden
by Robert Frost
Here come real stars to fill the upper skies,
And here on earth come emulating flies,
That though they never equal stars in size,
(And they were never really stars at heart)
Achieve at times a very star-like start.
Only, of course, they can’t sustain the part.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Tulikärpäsiä puutarhassa

Originaali nimi:
Fireflies in the Garden

Ohjaus:
Dennis Lee

Näyttelijät:
Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss

Käsikirjoitus:
Dennis Lee Robert Frost (runo)

Tuotanto:
Sukee Chew Vanessa Coifman

Tuotantovuosi:
2008

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Senator International

Ensi-ilta:
8.8.2008

Genre:
Draama

Kesto:
1h 41min

Kuvia elokuvasta

Top