Taistelija

Elokuvasta lyhyesti

Dicky Ecklund (CHRISTIAN BALE) on entinen nyrkkeilylengenda,joka tuhlasi lahjansa ja hukkasi tilaisuutensa suuruuteen.

Micky Ward (MARK WAHLBERG), hänen velipuolensa, on kamppaileva kisälli nyrkkeilijänä, joka on elänyt elämänsä isoveljensä varjossa.

Taistelija on innoittava tositarina näistä veljeksistä, jotka kaikista vaikeuksista huolimatta treenaavat yhdessä historialliseen maailmanmestaruusotteluun, joka yhdistää heidän rikkinäisen perheensä, sovittaa heidän menneisyytensä, ja antaa lopulta heidän kovaonniselle kotikaupungilleen kaivatun ylpeyden. Tarina paljastaa työläiskaupunki Lowellin (Massachusetts) ankeat kadut, joilla Dicky aikoinaan tunnettiin “Lowellin ylpeytenä” hänen päästyä ottelemaan maailmanmestari Sugar Ray Leonardin kanssa. Hävittyään ottelun, Dickylle, kuten Lowellin kaupungillekin, on koittanut kovat ajat. Hänen nyrkkeilyuransa on ohi ja hänen elämäänsä hallitsevat huumeet.

Pikkuveli Mickystä on tullut perheen nyrkkeilijä ja hiipuva toivo mestaruuteen. Ponnisteluista huolimatta Mickyn ura menee alamäkeä ja hän häviää ottelun toisensa jälkeen. Dickyn ja Mickyn raudanluja äiti Alice (MELISSA LEO) on Mickyn manageri ja Dicky toimii hänen epäluotettavana valmentajanaan. Kun Micky melkein kuolee viimeisimmässä ottelussaan, ura näyttää olevan ohi – kunnes hänen lujatahtoinen uusi tyttöystävänsä Charlene (AMY ADAMS) saa hänet tekemään eron perheestään ja ajattelemaan itseään ja treenaamaan ilman yhä epävakaampaa ja rikollista veljeään.

Micky saa elämänsä tilaisuuden ansaitessaan mahdollisuuden maailmanmestaruuteen. Mutta kun hänen veljensä ja toimintahäiriöinen perheensä palaavat hänen elämäänsä, heidän kaikkien on sovitettava menneisyys ja ryhdyttävä oikeasti perheeksi. Mickyn ja Dickyn palattua yhteen ottelusta tulee enemmän kuin vain ottelu – siitä tulee paluu veljeksille, heidän perheelleen ja kaupungilleen. Ottelun jälkeen Mickystä tulee maailmanmestari, Hall of Fame -legenda ja uusi “Lowellin ylpeys”.

Taistelija on koskettava ja usein humoristinen draama taistelusta
rakkaidensa puolesta.

Christian Bale voitti roolistaan parhaan miessivuosan Golden Globen ja Melissa Leo parhaan naissivuosan Golden Globen.

David O. Russellin ohjaama Taistelija (The Fighter) sai 25.1.2011 seitsemän Oscar-ehdokkuutta. Taistelija on ehdolla seuraavissa kategorioissa: Paras elokuva, miessivuosa (Christian Bale), naissivuosa (Amya Adams ja Melissa Leo), ohjaus (David O. Russell), leikkaus ja paras alkuperäinen käsikirjoitus.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Taistelija

Originaali nimi:
The Fighter

Ohjaus:
David O. Russell

Näyttelijät:
Christian Bale, Mark Wahlberg, Amy Adams, Melissa Leo

Käsikirjoitus:
Scott Silver Paul Tamasy Eric Johnson

Tuotanto:
Dorothy Aufiero David Hoberman Paul Tamasy, Mark Wahlberg

Tuotantovuosi:
2010

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Mandeville Films Relativity Media

Ensi-ilta:
28.1.2011

Genre:
Draama

Kesto:
1h 58min

Kuvia elokuvasta

Top