SPANGLISH – KÄÄNNÖSKUKKASIA

Elokuvasta lyhyesti

James L. Brooksin draamakomedia meksikolaisesta yksinhuoltajaäiti
Florista (Paz Vega), joka päättää muuttaa Yhdysvaltoihin tyttärensä
Cristinan tullessa kouluikään.

Flor muuttaa tyttärineen Yhdysvaltoihin paremman elämän toivossa ja kuuden vuoden ajan Flor ja Cristina asuvat Los Angelesin barriossa, latinoslummissa, koska Flor haluaa että Cristinan identiteetti pysyisi meksikolaisena.
Kun pojat alkavat kiinnostua Cristinasta, Florin pitää luopua iltatyöstä voidakseen vahtia tytärtään. Hän löytää serkkunsa avulla kotiapulaisen paikan vauraassa perheessä, jonka isä omistaa tasokkaan ravintolan. Perheen
isä, John (Adam Sandler) on ravintolansa keittiömestari, ja äiti Deborah (Téa Leoni) keskittyy lähinnä hyväntekeväisyyteen ja kuntoiluun. Perheessä on kaksi lasta, Bernice ja George, joista Bernicellä on paino-ongelma – ainakin äitinsä mielestä. Kun isäntäperhe ei puhu sanaakaan espanjaa, eikä heidän uusi meksikolainen kotiapulaisensa osaa lainkaan englantia, on molemminpuolinen kulttuurishokki väistämätön.

Vaikka Flor oli kyllä osannut pelätä monenmoisia vastoinkäymisiä, ei hän arvannut odottaa sitä suurinta vaaraa: varakkaan amerikkalaisen perheen todella lämmintä vastaanottoa.

Jokainen perhe tarvitsee joskus tulkkia.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
SPANGLISH - KÄÄNNÖSKUKKASIA

Originaali nimi:
Spanglish

Ohjaus:
James L. Brooks

Näyttelijät:
Téa Leoni, Adam Sandler, Paz Vega

Käsikirjoitus:
James L. Brooks

Tuotanto:
Julie Ansell James L. Brooks

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Columbia Pictures Gracie Films

Ensi-ilta:
25.2.2005

Genre:
Romanttinen draama

Kesto:
2h 13min

Kuvia elokuvasta

Top