Sooloilua

Elokuvasta lyhyesti

Draamakomedia salamarakkaudesta, joka muuttuu lähes yhtä nopeasti ja yhtä vahingossa vakavaksi – jopa liian vakavaksi – ihmissuhteeksi.

Kolmikymppinen toimittaja Emma (Saija Lentonen) lähetetään ilman ennakkovaroitusta haastattelemaan huippukapellimestari Joel Abrahamssonia (Kari-Pekka Toivonen). Haastattelusta tulee täysi katastrofi, mutta sen aikana Emma huomaa yllättäen ihastuvansa Joeliin – viikossa he ovat molemmat korviaan myöten rakastuneita. Emma ei olisi kuitenkaan voinut kuvitella, että muutaman viikon kuluttua hän asuu maalla vanhassa talossa kaksin Joelin dementoituneen, mutta temperamenttisen äidin (Kirstiina Elstelä) kanssa Joelin reissatessa maailmalla konsertista toiseen. Eikä aikaakaan kun Emma huomaa myös olevansa raskaana…

Elokuvan ohjaa näyttelijänäkin tunnettu Lauri Nurkse. Sooloilua on Nurksen esikoisohjaus pitkän elokuvan parissa. Vuonna 2005 Taideteollisesta korkeakoulusta ohjaajaksi valmistunut Nurkse on ohjannut aikaisemmin mm. tv-sarjat Kumman kaa (2004) ja Studio Impossible (2005). Näyttelijänä Nurkse on nähty mm. elokuvissa Pahat pojat (2002) ja Cyclomania (2000).

”Lauri Nurkse on huumorintajuinen ja herkkävaistoinen ohjaaja. Hänellä on kyky tuoda komediallisiin tilanteisiin syvyyttä ja käsitellä kipeitäkin teemoja lämpimän huumorin varjolla”, kommentoi ohjaajavalintaa elokuvan tuottaja Nina Koljonen Fantasiafilmistä.

”Sydämellisiä, hauskoja ja koskettavia romanttisia elokuvia näkee valitettavan vähän – kotimaisina versioina varsinkin. Sooloilua edustaa tätä kaivattua ja katsottua lajityyppiä. Ihastuin käsikirjoitukseen heti ensilukemalta ja olen täynnä intoa päästä ohjaamaan sitä”, Lauri Nurkse sanoo.

Sooloilua on toinen Katja Kallion romaaniin perustuva elokuva, ja Kallio on myös kirjoittanut elokuvan hersyvän käsikirjoituksen.

Elokuva kuvataan Helsingissä keväällä 2007, ja maaliskuussa kuvattiin muun muassa Abrahamssonien idyllisessä puuhuvilassa Jollaksessa.

Ykis parisuhde ilman vastuuta ja sotkuja. Ja ilman anoppia. kiitos.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Sooloilua

Originaali nimi:
Sooloilua

Ohjaus:
Lauri Nurkse

Näyttelijät:
Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen, Kristiina Elstelä, Minttu Mustakallio, Jani Volanen

Käsikirjoitus:
Katja Kallio

Tuotanto:
Fantasiafilmi Nina Koljonen

Tuotantovuosi:
2007

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
MRP Matila Röhr Productions Oy

Ensi-ilta:
28.12.2007

Genre:
Draamakomedia

Kesto:
1h 40min

Kuvia elokuvasta

Top