Silent Hill

Elokuvasta lyhyesti

Lapsen salaperäinen sairaus. Avuton äiti. Aavemainen, usvan peittämä autiokaupunki, salaisuuksien riivaama.
Mysteerit alkavat vain syventyä.
Kun nuori äiti Rose (Radha Mitchell) – etsiessään epätoivoisesti parannuskeinoa tyttärensä Sharonin outoon sairauteen – kieltäytyy lääkärin suosituksesta laittaa tyttö psykiatriseen laitoshoitoon, hän lähtee Sharoninkanssa kohti SILENT HILLIÄ, kaupunkia josta tytär puhuu jatkuvasti unissaan. Aviomiehensä Christopherin (Sean Bean) vastustuksesta huolimatta Rose on vakuuttunut, että salaperäisestä kaupungista löytyy hänen epätoivoisesti kaipaamansa vastaus. Mutta auton lähestyessä aavekaupungin rajaa, salaperäinen hahmo ilmestyy tielle pakottaen Rosen väistämään ja kolaroimaan. Kun hän tulee tajuihinsa Sharon on poissa, ja pian Rose – mukanaan päättäväinen poliisi (Laurie Holden) läheisestä kaupungista – etsii epätoivoisesti lastaan Silent Hillistä.

Selviää heti, että hänen määränpäänsä Silent Hill – autioituneena tuhoisien hiilipalojen hävitettyä sen – on erilainen kuin mikään hänen tuntemansa paikka: sumun peittämä, outojen aaveolioiden asuttama, ja jonka ajoittain valtaa pirun ruumiillistuma, joka kirjaimellisesti muuttaa kaiken mihin koskee. Etsiessään tytärtään Rose alkaa saada tietoa Silent Hillin historiasta – sen väkivaltaisesta, puritaanisesta menneisyydestä ja sen kirotun tilan alkusyystä – ja tajuaa tyttärensä olevan osa suurempaa, kauhistuttavampaa kohtaloa.

Elokuva perustuu samannimiseen, uraauurtavaan suosittuun ja äärimmäiseen pelottavaan peliin.

Silent Hillin pääosissa Radha Mitchell (Melinda and Melinda, Finding Neverland), Sean Bean (North Country, National Treasure, Taru sormusten herrasta), Laurie Holden (Fantastic Four, The Majestic), Deborah Kara Unger (White Noise, The Game, Crash), Kim Coates (Hyökkäys poliisiasemalle, Pearl Harbor, Black Hawk Down), Tanya Allen, sekä Alice Krige (Star Trek: First Contact) ja Jodelle Ferland (Tdeland).

We've been expecting you.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Silent Hill

Originaali nimi:
Silent Hill

Ohjaus:
Christophe Gans

Näyttelijät:
Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean, Deborah Kara Unger

Käsikirjoitus:
Roger Avary Nicolas Boukhrief(tarina), Christophe Gans (tarina) Roger Roberts

Tuotanto:
Don Carmody Samuel Hadida

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA

Studio:
TriStar Pictures Davis-Films Silent Hill DCP Inc.

Ensi-ilta:
7.7.2006

Genre:
Kauhutrilleri

Kesto:
2h 8min

Kuvia elokuvasta

Top