Ritarin tarina

Elokuvasta lyhyesti

Elokuva perustuu löyhästi yhteen Chaucerin Canterburyn tarinoista. Ritari Sir Ectorilla on kolme aseenkantajaa; William, Wat ja Roland. Turnajaisten tauolla Sir Ector ottaa ja
kuolee.

Hän on jo voittanut kaksi pistettä, ja kolmas piste toisi mestaruuden. William, joka on aina halunnut ritariksi, päättää asettua hänen paikalleen turnajaisiin. Vaikka niihin saavat osallistua vain jalosukuiset, juttu onnistuu, koska Williamin visiiri on junttautunut hänen päähänsä. Voittorahoista innostunut William ehdottaa että he jatkaisivat samaa rataa. Muut vastustavat, koska ongelmana on se ettei William ole jalosukuinen.

He päättävät kuitenkin kovasti harjoiteltuaan lähteä kohti Rouenia, jossa on kuukauden päästä turnajaiset. Matkalla he kohtaavat alastoman miehen, Geoffrey Chaucerin, joka lupaa laatia Williamille aateliskirjat jos saa vaatteet päälleen, ruokaa ja matkaseuraa Roueniin.

Siellä kaikki sujuukin hyvin, aateliskirjat menevät täydestä ja William, eli Sir Ulrich von Lichtenstein, osallistuu menestyksekkäästi turnajaisiin. Mutta kas, William ihastuu kauniiseen aatelisneitoon, ja tietäähän sen miten siinä käy.

He Will Rock You

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Ritarin tarina

Originaali nimi:
A Knight's Tale

Ohjaus:
Brian Helgeland

Näyttelijät:
Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell, Paul Bettany, Shannyn Sossamon

Käsikirjoitus:
Brian Helgeland

Tuotantovuosi:
2001

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Columbia Pictures

Ensi-ilta:
5.10.2001

Genre:
Draama

Kesto:
2h 13min

Kuvia elokuvasta

Top