PUHDISTUS

Elokuvasta lyhyesti

Puhdistus on henkeäsalpaava jännityskertomus kahdesta naisesta, joita varjostaa ja yhdistää heidän oma häpeällinen menneisyytensä.

Ikääntynyt Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla 1992. Maa on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Eräänä iltana hän löytää pihaltaan nuoren naisen. Zara pakenee Venäjän mafiaa, joka oli pitänyt häntä seksiorjanaan. Molemmat ovat selviytyjiä. Aliiden mieleen nousevat repivät muistot nuoruuden traagisesta rakkaudesta ja valinnoista, jotka sinetöivät hänen lähimpiensä kohtalon. Omiin epätoivoisiin ratkaisuihinsa pakotetun Zaran tilanne puolestaan osoittaa, että vaikka aika on toinen, vaino ei ole loppunut, muuttanut vain muotoaan. Puhdistuksen syvintä ydintä on petos, johon epätoivoiset tunteet ajavat. Se avaa myös Viron vaiettua lähihistoriaa yhden suvun kokemusten kautta. Se antaa äänen sodan, kommunismin ja sorron uhreille.

Elokuva perustuus Sofi Oksanen romaaniin, joka on voittanut lukuista kirjallisuuspalkintoja. Kansainvälisesti merkittävimmät ovat Pohjoismaiden Neuvoston Kirjallisuuspalkinto, ranskalaiset Le Prix du Roman Fnac ja Prix Femina Étranger sekä Eurooopan Kirjallisuuspalkinto. Britannian Sunday Times valitsi Puhdistuksen yhdeksi vuoden 2010 tärkeimmistä kirjoista. Suomessa Oksanen voitti Puhdistuksella kirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2008 ja Runeberg-palkinnon 2009. Viron suurin sanomalehti Postimees nimesi Sofi Oksasen vuoden henkilöksi 2009. Viron presidentti Toomas Ilves myönsi Oksaselle Marianmaan ristin ritarikunnan IV luokan kunniamerkin 2010.

Rakkaus, petos, uhraus

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
PUHDISTUS

Originaali nimi:
Puhdistus

Ohjaus:
Antti J. Jokinen

Näyttelijät:
Liisi Tandefelt, Laura Birn, Amanda Pilke, Krista Kosonen, Peter Franzén, Tommi Korpela

Käsikirjoitus:
Marko Leino Antti J. Jokinen Sofi Oksanen (romaani)

Tuotanto:
Jukka Helle Markus Selin

Tuotantovuosi:
2012

Tuotantomaa:
Suomi, Viro

Studio:
Solar Films Oy Taska Film

Ensi-ilta:
7.9.2012

Genre:
Draama

Kesto:
2h 5min

Kuvia elokuvasta

Top