Postia pappi Jaakobille

Elokuvasta lyhyesti

Postia pappi Jaakobille on lämminhenkinen ja koskettava kertomus armahduksen saaneesta elinkautisvanki Leilasta. Vapauduttuaan hänelle tarjotaan paikkaa syrjäisestä pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan. Leila on tottunut pitämään huolta vain itsestään, joten tehtävä sokean pappi Jaakobin henkilökohtaisena avustajana aiheuttaa ristiriitoja.
Posteljooni tuo päivittäin kirjeitä, joissa ihmiset pyytävät apua pappi Jaakobilta. Kirjeisiin vastaaminen on Jaakobin elämäntehtävä, Leilan pitäessä sitä puolestaan täysin hyödyttömänä.
Leila on jo päättänyt lähteä pappilasta, kun kirjeiden tulo yllättäen lakkaa ja Jaakobin elämä järkkyy.
Kaksi täysin erilaista maailmaa kietoutuvat odottamattomasti toisiinsa, jolloin auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaelleen.

Variety hehkuttaa Postia pappi Jaakobille
”Ohjaajan taianomainen ote elokuvaan tuottaa jotain todella raikasta ja sydäntäriipaisevaa. Festivaalien ja tv-ostajien tulisi välittömästi vastata Postia pappi Jaakobille -elokuvan kutsuun”, kirjoittaa Varietyn toimittaja Alissa Simon, joka näki elokuvan Göteborgin elokuvafestivaaleilla tammikuun lopussa.

Simon kehuu molempia elokuvan pääosanesittäjiä Kaarina Hazardia ja Heikki Nousiaista aidoista ja todentuntuisista suorituksista. Myös palkittu kuvaaja Tuomo Hutri, leikkaaja Samu Heikkilä ja säveltäjä Dani Strömbäck saavat positiiviset kommentit työstään.

Variety on yksi elokuvamaailman vaikutusvaltaisimmista julkaisuista ja on harvinaista että suomalainen elokuva yltää sinne arvosteluun.

Tätä Varietyn hehkuttamaa elokuvaa on luonnehdittu myös termein “helmi” ja “eurooppalainen laatuelokuva”.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Postia pappi Jaakobille

Originaali nimi:
Postia pappi Jaakobille

Ohjaus:
Klaus Härö

Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Kaarina Hazard, Jukka Keinonen, Esko Roine

Käsikirjoitus:
Klaus Härö - perustuen Jaana Makkosen alkuperäiskäsikirjoitukseen

Tuotanto:
Lasse Saarinen Rimbo Salomaa

Tuotantovuosi:
2008

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Kinotar Oy

Ensi-ilta:
3.4.2009

Genre:
Draama

Kesto:
1h 16min

Kuvia elokuvasta

Top