Pilvilinna joka romahti

Elokuvasta lyhyesti

Lasiavain-palkinto 2008 Pohjoismaiden parhaana jännärinä. Dekkarikuninkaan kolmannen romaanin filmatisoinnissa palkkamurhaaja metsästää tietokonenero Lisbethiä. Puhdistuuko Lisbethin maine toimittaja Mikaelin avulla?

Elokuva jatkuu suoraan siitä mihin Tyttö joka leiki tulella päättyi: Kaksi vakavasti loukkaantunutta henkilöä kiidätetään sairaalaan. Toinen heistä on tietokonenero ja hakkeri Lisbeth Salander, jota syytetään kahdesta murhasta. Hänen päässään oleva ampumahaava leikataan heti. Toinen on Alexander Zalatšenko, vanhahko mies, jota on isketty kirveellä.

Tätä ennen Lisbeth on jo haudattu elävältä ja pelastunut täpärästi, mutta hänen ongelmansa eivät suinkaan lopu. Zalatšenko on entisen Neuvostoliiton aikainen palkkamurhaaja, ja nyt hänen tähtäimessään on Lisbeth. Vaikutusvaltaiset voimat haluavat vaientaa nuoren naisen ikiajoiksi.

Millennium-lehden toimittaja Mikael Blomkvist penkoo sillä aikaa Lisbethin salattua menneisyyttä ja pääsee totuuden jäljille. Hän alkaa kirjoittaa paljastusreportaasia, jonka on määrä puhdistaa Lisbethin maine ja ravistella turvallisuuspoliisia sekä hallitusta. Vihdoinkin Lisbethillä on mahdollisuus käydä käsiksi menneisyytensä tapahtumiin.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Pilvilinna joka romahti

Originaali nimi:
Luftslottet som sprängdes

Ohjaus:
Daniel Alfredson

Näyttelijät:
Noomi Rapace, Michael Nyqvist

Käsikirjoitus:
Jonas Frykberg Ulf Ryberg Stieg Larsson (romaani)

Tuotanto:
Søren Stærmose

Tuotantovuosi:
2009

Tuotantomaa:
Ruotsi

Studio:
Yellow Bird Films AB Nordisk Film Sveriges Television (SVT)

Ensi-ilta:
1.1.2010

Genre:
Trilleri

Kesto:
2h 30min

Kuvia elokuvasta

Top