Panttivanki

Elokuvasta lyhyesti

PANTTIVANKI (Hostage)on sekoitus jännitystä, psykologista draamaa ja toimintaa odottamattomin kääntein. Se miltä tuntuu joutua panttivangiksi selviää vähitellen eri henkilöhahmojen polkujen leikatessa ja törmätessä.

Turvallisuus muuttuu turvattomuudeksi. Fyysinen pako muuttuu mielen manipulaatioksi. Ajatuspelit muuttuvat elämän ja kuoleman kysymyksiksi.

Ohjaaja Florent Sirin ensimmäisessä englanninkielisessä elokuvassa Panttivanki mikään ei ole sitä miltä näyttää toiminnan keskittyessä yhteen taloon ja sen ympäristöön yhden päivän ja yön aikana. Kuten hänen kehutussa
ranskankielisessä toimintajännärissään, The Nest, Sirin mutkikas, lumoava kuvaus- ja leikkaustyyli korostaa monikerroksisten konfliktien jännitystä, häikäisten samalla tyrmäävällä kuvamateriaalilla.

Panttivanki on ajaton film noir –tarina, joka antaa jännitystäyteisen, mielikuvituksellisen säväyksen trillereille ja toimintaelokuville.

Järkyttyneenä panttivankitilanteesta, joka johti nuoren äidin ja tämän lapsen kuolemaan, LAPD:n neuvottelija Jeff Talley (Bruce Willis) lähtee
Los Angelesista matalan profiilin työhön, poliisipäälliköksi rauhalliseen
Bristo Caminon kaupunkiin Venturan maakunnassa. Kun kolme nuorisorikollista seuraa perhettä kotiin aikeenaan varastaa heidän autonsa, he erehtyvät valitsemaan väärän talon vääränä päivänä.
Kolmikko huomaa olevansa ansassa korruptoituneen kirjanpitäjän miljoonien
dollarien talossa kaupungin laitamilla. Paniikissa nuoret ottavat perheen panttivangiksi asettaen Talleyn juuri sellaiseen tilanteeseen, johon hän ei enää halunnut joutua. Pian sen jälkeen Talley jättää panttivankitilanteen hoitamisen Venturan sheriffin miehille ja poistuu näyttämöltä. Mutta talossa oleva digitaalinen tieto vaarantaa salaperäiset rikolliset ja heidän operaationsa. He ovat valmiit
mihin tahansa saadakseen heille kuuluvan. Tilanne muuttuu pian räjähdysherkemmäksi ja kauhistuttavammaksi kuin hän voisi kuvitellakaan.

Mikään ei estä heitä saamasta haluamaansa.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Panttivanki

Originaali nimi:
Hostage

Ohjaus:
Florent Emilio Siri

Näyttelijät:
Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Michelle Horn, Jonathan Tucker, Rumer Willis

Käsikirjoitus:
Doug Richardson Robert Crais (romaani)

Tuotanto:
Mark Gordon Arnold Rifkin

Tuotantovuosi:
2005

Tuotantomaa:
USA-Saksa

Studio:
Miramax Stratus Film Cheyenne Enterprises

Ensi-ilta:
27.5.2005

Genre:
Trilleri

Kesto:
1h 55min

Kuvia elokuvasta

Top