NUOTIN VIERESTÄ

Elokuvasta lyhyesti

Insinööri-Arto (Riku Nieminen) kuulee kauhukseen, että hänen äitinsä Leena (Leena Uotila) aikoo osallistua Kotkassa järjestettäviin karaoken SM-kisoihin. Pyynnöstä Arto lupautuu kuskaamaan Leenan kisoihin taka-ajatuksenaan matkan aikana ylipuhua tai vaikka huijata tämä muuttamaan mieltään osallistumisesta. Samalla pidättyväinen Arto haluaa estää äitiään häpäisemästä itsensä julkisesti.

Karaokekisoissa Arto kuitenkin ymmärtää, kuinka tärkeää esiintyminen äidille on. Lisäksi tuomaristossa istuva viehättävä laulajatar Susanna (Essi Hellén) kiinnittää Arton huomion. Arto tekeekin Otaniemen koulimilla aivoillaan sotasuunnitelman äitinsä kisakunnon kohentamiseksi ja kisassa pitämiseksi mahdollisimman pitkään. Leenalla on myös koko ajan ollut juoni poikansa suhteen. Hän haluaisi että Arto ymmärtäisi irrottautua ahtaasta elämästään, varautuneista asenteistaan ja mielellään myös kireästä vaimostaan Marjukasta (Pihla Viitala).

Nuotin vierestä on draamakomedia hauskanpidosta, heittäytymisestä, häpeästä ja sen hyväksymisestä, ja siitä että elämässä harvoin kaikki menee niin kuin on suunnitellut.

Traileri

Välillä on vaan pakko heittäytyä

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
NUOTIN VIERESTÄ

Originaali nimi:
Nuotin vierestä

Ohjaus:
Lauri Nurkse

Näyttelijät:
Leena Uotila, Riku Nieminen, Essi Hellén, Pihla Viitala, Juha Muje, Antti Luusuaniemi

Käsikirjoitus:
Johanna Hartikainen

Tuotanto:
Ella Piesala

Tuotantovuosi:
2015

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
FremantleMedia Finland Oy

Ensi-ilta:
01.01.2016

Genre:
Draamakomedia

Kesto:
1h 37min

Kuvia elokuvasta

Top