Nuori Victoria

Elokuvasta lyhyesti

Britannian merkittävimmän hallitsijan tarina. Jean Marc Valee on ohjannut elokuvan kuningatar Victorian elämästä, rakkaudesta prinssi Albertiin sekä ensimmäisistä myrskyisistä vuosista hallitsijana ja rakastuneena nuorena naisena. Tositapahtumille uskollinen elokuva Englannin pisimpään vallassa olleesta kuningatar Victoriasta tuo esille Euroopan kunikaallisten valtataistelut, vallanhimon ja kuningatar Victorian aikakaudelle epätyypillisen feministisen ajatusmaailman. Elokuva kertoo määrätietoisen naisen kasvutarinan itsepäisestä tytöstä kansan rakastamaksi hallitsijaksi.

17-vuotias Victoria (Emily Blunt) on vuonna 1837 kuninkaallisen valtataistelun kohde. Kuningas William on kuolemaisillaan ja Victoria on kruununperimäsjärjestyksessä seuraava. Kaikilla on omat motiivinsa olla hänen suosiossaan. Victoria inhoaa ylisuojelevaa äitiään ja hänen neuvonantajansaansa, jotka ovat eristäneet Victorian ulkopuoliselta maailmalta.

Victorialle suunnitellaan järjestetty avioliitto Belgian kuningas Leopoldin veljenpoika Albertin (Rupert Friend) kanssa, mutta hän ei halua joutua muiden alistamaksi enää koskaan. Itsenäisyytensä saavuttanut Victoria haluaa ystävän ja rakastajan, ei kontrolloivaa aviomiestä. 18-vuotiaana Victoria kruunataan Englannin kuningattareksi.

Oscar-voittaja Julian Fellowes (Gosford Park) on tehnyt käsikirjoituksen elokuvaan. Tuottajina toimivat Yorkin herttuatar Sarah Ferguson sekä Oscar-voittajakaksikko Graham King ja Martin Scorsese, jotka tekivät elokuvan The Departed

Kuningatar rakasti valtakuntaansa, mutta hänen sydämensä kuului vain yhdelle miehelle.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Nuori Victoria

Originaali nimi:
Young Victoria

Ohjaus:
Jean-Marc Vallée

Näyttelijät:
Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent

Käsikirjoitus:
Julian Fellowes

Tuotanto:
Sarah Ferguson Tim Headington

Tuotantovuosi:
2009

Tuotantomaa:
Iso-Britannia

Studio:
GK Films

Ensi-ilta:
31.7.2009

Genre:
Draama

Kesto:
1h 47min

Kuvia elokuvasta

Top