Niko – Lentäjän poika

Elokuvasta lyhyesti

Kuvittele nuorta poropoikaa, joka tietää isänsä olevan legendaaristen Pukin Lentojoukkojen jäsen – yksi planeetan ihailluimmista poroista! Tämä nuori poika ei kuitenkaan ole koskaan tavannut oikeaa isäänsä eikä kukaan usko hänen tarinoitaan kuuluisasta isästä tai hänen väitettään siitä, että eräänä päivänä hänkin lentää. Kaverit nauravat Nikolle – hän vain kaatuilee kaiken aikaa! Nyt hänen on todistettava, että he ovat väärässä…

Tämä seikkailutarina kertoo poropoika Nikosta, joka unelmoi lentävänsä isänsä lailla. Hän tuntee olevansa syyllinen susien hyökkäykseen laumansa rauhalliseen kotilaaksoon ja hänen tiensä suuntautuu vaaralliselle retkelle villin erämaan ja jäisten myrskyjen.

Nikon kumppanina sankarillisella matkalla isän löytämiseksi ja joulun pelastamiseksi on hänen uskollinen ystävänsä ja ottoisänsä Julius – kömpelö liito-orava, joka on aina vaalinut ja tukenut pojan unelmaa.

Julius tietää, että hänen täytyy taivutella Niko palaamaan kotilauman turviin, mutta hänen suureksi närkästyksekseen seuraan liittyy nuori ja räväkkä laulutaitoinen lumikko Wilma, joka oikeasti tietää tien Korvatunturille.

Tähän mennessä mittavimmassa suomalaisessa elokuvahankkeessa Niko – Lentäjän poika on mukana myös tunnettuja eurooppalaisia tuotantoyhtiöitä kuten A. Film (Asterix ja Viikingit, Ruma ankanpoikanen ja minä) Tanskasta, Magma Films Irlannista sekä saksalainen Ulysses GmbH. Elokuvan budjetti on yli 6 miljoonaa euroa. Elokuvan tuotanto on parhaillaan käynnissä ja ensi-illassa se nähdään 2008.

Elokuvan levitysoikeudet on myyty USA:han, Kanadaan ja kaikkiin englanninkielisiin mauhin sekä lukuisiin Euroopan, Kaukoidän ja Latinalaisen Amerikan maihin sekä Venäjälle ja Kiinaan.

Rooleissa:
Niko – Olli Jantunen
Julius – Hannu-Pekka Björkman
Wilma – Vuokko Hovatta
Musta Susi – Vesa Vierikko
Räyskä – Jussi Lampi
Rimppa – Risto Kaskilahti
Essie – Minttu Mustakallio
Raavas – Juha Veijonen
Hirvas – Puntti Valtonen
Oona – Elina Knihtilä
Saaga – Juulia Rönkkö
Porolauman Johtaja – Tommi Korpela
Isoisä – Aarre Karén
Armas – Kari Hietalahti
Uljas – Risto Kaskilahti
Joulupukki – Veikko Honkanen

Se lentää joka uskaltaa!

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Niko - Lentäjän poika

Originaali nimi:
Niko - Lentäjän poika

Ohjaus:
Kari Juusonen

Näyttelijät:
Olli Jantunen, Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta, Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko, Jussi Lampi

Käsikirjoitus:
Hannu Tuomainen

Tuotanto:
Petteri Pasanen Hannu Tuomainen

Tuotantovuosi:
2008

Tuotantomaa:
Suomi, Tanska, Irlanti, Saksa

Studio:
Anima Vitae, Cinemaker A. Film Magma Films, Ulysses GmbH

Ensi-ilta:
10.10.2008

Genre:
Piirretty/Piirroselokuva

Kesto:
1h 23min

Kuvia elokuvasta

Top