MONSTERITALO

Elokuvasta lyhyesti

12-vuotiaalla DJ Waltersilla, joka on juuttunut siihen kiusalliseen hetkeen lapsuuden ja puberteetin alkamisen välillä, on liikaa aikaa, ja hän on saanut päähänsä, että ukko Nebbercrackersin talossa kadun toisella puolella on jotain outoa. Tavaroita katoaa rappeutuneeseen rakennukseen: koripalloja, kolmipyöriä, leluja ja lemmikkejä. Ja mitä ihmettä on tapahtunut rouva Nebbercrackerille?

On Halloweenin aatto, ja DJ hänen karkeista pitävä ystävänsä Chowder joutuvat sanaharkkaan herra Nebbercrackerin kanssa heidän koripallonsa vaellettua tämän nurmikolle ja tempauduttuaan salaperäisesti taloon. Kun talo yrittää nielaista heidän uuden ystävänsä, heidän täytyy tutkia asiaa.

DJ ja Chowder pyytävät neuvoa planeetan ainoalta ihmiseltä, joka voisi yhtään käsittää mistä on kyse, viisaalta jota sanotaan Skulliksi. Hän on parikymppinen veltosteleva pizzalähetti ja pelikoneiden mestari. “Olen kuullut tarinaa, että ihmisen tekemiin rakennuksiin asettuu ihmisen sielu”, Skull sanoo heille. Siis elääkö se talo? Kääk!

Skull mukaan ainoa keino estää taloa nielaisemasta kaikkea näköpiirissä on iskeä sen sydämeen. He tuntuvat keksivän takuuvarman suunnitelman – pölyimuri naamioituna ihmisnukeksi. Suunnitelma menee kuitenkin mönkään, ja kun talo alkaa jahdata heitä kadulla – niin juuri, jahdata heitä kadulla! – heidän täytyy yhdistää voimansa tehdäkseen naapurustosta jälleen turvallisen karkkikeppostelijoille.

* * * * *

“Elokuva oli piristävä poikkeus tutuista “söpöily” -animaatioista. Monsteritalossa oli toimiva juoni, joka piti minut ainakin hereillä koko ajan valppaana. Efektit olivat toimivia. Monsteritalo on ehdottomasti yksi 2000-luvun parhaimpia ainimaatioita.”
– Vili Vanhala, Töölön Yhteiskoulun 7B. Tähdet: 4.

“Hyvät ensin: loistava 3D-animaatio! Hienot lehdet ja puut ja hahmot ja yksityiskohdat ja siitä täyspisteet. Huonot: jossain kohdin pätkii hiukan (huom. hiukan). Muuten filmi oli loistava. Loistavaa tekoa!”
– Ville Parkkulainen, Taivallahden ala-aste 6B. Tähdet: 5.

“Hauska, mukaansatempaava kauhukomedia, jossa oli vitsiä vitsin perään! “
– Emma, Taivallahden ala-aste 6B. Tähdet: 4.

“Elokuvasta saa kammottavan Halloween-tunnelman. Parasta oli se, kun pojat tapasivat tytön ja kaikista riidoista tuli hauskoja. Talo kyllä oli pelottava sisältä ja nopeissa liikekohtauksissa olivat äänet niin kovalla, että vain äänikin sai aikaan pelottavan tunnelman! Adjektiivit: mahtava, upea, pelottava ja jännä. ”
– Vuk Valkonen, Taivallahden ala-aste 6A. Tähdet: 5.

Se on .... Elossa!

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
MONSTERITALO

Originaali nimi:
Monster House

Ohjaus:
Gil Kenan

Näyttelijät:
Mitchel Musso, Sam Lerner, Spencer Locke, Steve Buscemi, Maggie Gyllenhaal, Jon Heder

Käsikirjoitus:
Dan Harmon Gil Kenan

Tuotanto:
Jack Rapke Steve Starkey

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Sony Pictures Animation

Ensi-ilta:
13.10.2006

Genre:
Animaatio

Kesto:
1h 33min

Kuvia elokuvasta

Top