Miesten vuoro

Elokuvasta lyhyesti

Alastomat miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.

Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä – elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miehen sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Miesten Vuoro -elokuva on runollinen sukellus ihmisyyteen. Se on matka, joka vie meidät elämän suurten ja vähän pienempienkin käännekohtien äärelle, antaen suomalaisen miehen kertoa niistä omalla äänellään ja omin sanoin. Elokuva päivittää kuvan aikalaismiehistämme. Kliseinen kuva jurottavasta ja viinaa juovasta miehestä on saanut haastajan.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Miesten vuoro

Originaali nimi:
Miesten vuoro

Ohjaus:
Joonas Berghäll

Käsikirjoitus:
Joonas Berghäll Mika Hotakainen

Tuotanto:
Joonas Berghäll

Tuotantovuosi:
2009

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Oktober Oy

Ensi-ilta:
26.3.2010

Genre:
Draama

Kesto:
1h 21min

Kuvia elokuvasta

Top