MIEKKAILIJA

Elokuvasta lyhyesti

Nuori tuntematon mies, Endel, saapuu Haapsaluun 1950-luvun alussa. Hän on jättänyt taakseen Leningradin valtion urheiluyliopiston pakoillakseen Neuvostoliiton salaista poliisia. Haapsalussa hän saa viran opettajana ja alkaa vetää lapsille urheilukerhoa. Endel alkaa vihkiä lapsia suureen intohimoonsa – miekkailuun. Tämä ajaa hänet törmäyskurssille koulun rehtorin, kommunistisen byrokraatin kanssa.

Endel oppii rakastamaan ja pitämään huolta lapsista, joista suuri osa on neuvostomiehityksen jäljiltä orpoja. Miekkailusta muodostuu lapsille itseilmaisun muoto ja Endelistä heille miehen malli.

Rehtori selvittää Endelin taustan. Lapset haluavat lähteä Leningradiin valtakunnalliseen koululaisten miekkailuturnaukseen. Endel joutuu tekemään valinnan; viekö hän lapset Leningradiin ja riskeeraa oma vapautensa vai aiheuttaako hän heille pettymyksen valitsemalla oman turvallisuutensa ja ikuisen pakoilun.

Miekkailijan ohjaa Klaus Härö (Äideistä parhain, Postia pappi Jaakobille), käsikirjoittaja on Anna Heinämaa. Pääosissa nähdään Märt Avandi ja Ursula Ratasepp. Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy (Silmäterä, Musta jää).

Traileri

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
MIEKKAILIJA

Originaali nimi:
Miekkailija

Ohjaus:
Klaus Härö

Näyttelijät:
Märt Avandi, Ursula Ratasepp

Käsikirjoitus:
Anna Heinämaa

Tuotanto:
Kai Nordberg Kaarle Aho

Tuotantovuosi:
2015

Tuotantomaa:
Suomi, Viro

Studio:
Making Movies Oy, All Film

Ensi-ilta:
13.03.2015

Genre:
Draama

Kesto:
1h 39min

Kuvia elokuvasta

Top