Menolippu Mombasaan

Elokuvasta lyhyesti

Pete, 17-vuotias taitava koulubändin harrastajakitaristi, saa oudon kohtauksen bileissä: kesken keikan hän menettää tajuntansa. Peten toive iskeä ihailemansa Kata jää sinä iltana toteuttamatta. Diagnoosi on tyly: lääkäri ei voi ennustaa varmuutta näkeekö Pete syksyistä 18-vuotis-syntymäpäiväänsä.

Sairaalan osastolla Pete saa huonetoverikseen mustan huumorin mestarin, koulukotikasvatin Jusan. Eräänä iltana, Jusan 18-vuotispäivä-Kossun vahvistamina, pojat ottavat hatkat sairaalasta. Jusalla on samannimisestä biisistä saatu päähänpinttymä nähdä Mombasan kuumat hiekkarannat ennen kuin ehkä kuolee – eli pian. Pete haluaa kuitenkin ennen matkaa käydä tunnustamassa rakkautensa Katalle, joka on kesätöissä Lapissa.

Kundit törttöilevät halki Suomen ja ottavat ilon irti elämästä; Jusan seurassa Pete saa maistaa elämää jota ei turvatussa keskiluokkaisessa kodissaan ole nähnyt. Matkarahat kundit tienaavat heittämällä klassikkoiskelmiä katukaraoke-duo Blood Brothersina.

Pohjoisessa Pete tunnustaa rakkautensa Katalle, mutta ei sairauttaan. Jusan taskussa kuumottaa kaksi lippua Mombasaan. Pete joutuu vaikean valinnan eteen: seuratako kuihtuvaa ystäväänsä vai vaaliako orastavaa rakkauttaan?

Kaveria ei jätetä

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Menolippu Mombasaan

Originaali nimi:
Menolippu Mombasaan

Ohjaus:
Hannu Tuomainen

Näyttelijät:
Antti Tarvainen, Joonas Saartamo, Johanna Rönnlöf

Käsikirjoitus:
Hannu Tuomainen Atro Lahtela

Tuotanto:
Hannu Tuomainen

Tuotantovuosi:
2002

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Cinemaker Oy

Ensi-ilta:
6.9.2002

Genre:
Draama

Kesto:
1h 28min

Kuvia elokuvasta

Top