Melkein Julkkis

Elokuvasta lyhyesti

William Miller (Patric Fugit) on professoriäidin (Frances McDormand) älykäs poika, jonka tämä on
pannut 5-vuotiaana kouluun, ja lisäksi William on jättänyt yhden luokan väliin. William luulee olevansa 12-vuotias, joka on 13-vuotiaiden luokalla, mutta onkin suureksi pettymyksekseen vasta 11. Williamilla on 18-vuotias sisko Anita (Zodey Deschanel), joka kapinoi äidin monenmoisia kieltoja vastaan.

Eletään vuotta -69. Anita ei saa edes kuunnella musiikkia, koska se äidin mielestä kertoo vain huumeista ja seksistä. Anita lähtee kotoa ryhtyäkseen lentoemännäksi.

Ollaan vuodessa -73, William kirjoittaa juttuja koululehteen ja muuallekin. Hän tapaa kuuluisan rock-kriitikon ja Creem-lehden päätoimittajan Lester Bangsin (Philip Seymour Hoffman), joka pitää Williamin jutuista ja tarjoaa hänelle tehtävää: Black Sabbathin haastattelua. Innoissaan William lähtee konserttiin, ja pääsee lopulta puheisiin Stillwater-bändin kanssa. Stillwaterin Russell Hammond (Billy Crudup) ehdottaa että William lähtisi heidän kanssaan kiertueelle. Rolling Stone -lehden päätoimittaja soittaa Williamille että pitää tämän tyylistä ja tarjoaa jutuntekoa sopivasta aiheesta. William ehdottaa Stillwaterin haastattelua, ja päätoimittaja suostuu. Hinnaksi sovitaan 1000 dollaria. William lähtee Stillwaterin kanssa kiertueelle, ja tapaa monenlaista väkeä, mm. fanityttöjä jotka sanovat olevansa bändin “avustajia”…

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Melkein Julkkis

Originaali nimi:
Almost Famous

Ohjaus:
Cameron Crowe

Näyttelijät:
Patrick Fugit, Billy Grudup, Frances Mcdormand, Kate Hudson, Jason Lee

Käsikirjoitus:
Camero Crowe

Tuotantovuosi:
2000

Tuotantomaa:
USA

Studio:
DreamWorks

Ensi-ilta:
16.3.2001

Genre:
Draama

Kesto:
2h 4min

Kuvia elokuvasta

Top