KUNG FU HUSTLE

Elokuvasta lyhyesti

Sing (Stephen Chow) on nuorukainen, joka on poikasena kuullut omaavansa kung-fu –neron auran ja päättänyt pelastaa maailman pahalta. Kovasta harjoituksesta huolimatta hän ei pystynyt edes pelastamaan mykkää tyttöä kiusaajilta ja pettyneenä päättikin ryhtyä pahaksi. Siitä ei vaan oikein tule mitään, koska hän on tunari. Hän menee tollon kaverinsa kanssa köyhään kaupunginosaan ja väittää kuuluvansa pahamaineiseen Kirveskoplaan. Oikea Kirveskopla saa kuulla asiasta… Mutkia tulee matkaan ja paljon.

Aasian tähtikoomikolta Stephen Chow’lta tulee elokuva Kung Fu Hustle,
kovasti odotettu seuraaja hänen vuoden 2001 menestysleffalleen Shaolin
Soccer, joka rikkoi alueen katsojaennätyksiä ollen tuottoisin toimintakomedia Hongkongin historiassa. Columbia Pictures Film Production Asia, Sony Pictures Entertainmentin Aasian filmituotantoyksikkö ja Beijing Film Studio of China Film Group Corporation ovat ylpeinä mukana Chow’n hongkongilais-yhtiön The Star Overseas Ltd:n kanssa Kung Fu Hustlessa. Elokuva on Chow’n ensimmäinen yhteishanke Hollywood-studion kanssa.

Tuotantoa varten Stephen Chow haali kokoon alan parhaita näyttelijöitä ja
elokuvatyöntekijöitä, mukaan lukien legendaarisen toimintakoreografin Yuen
Wo Pingin. Yuenin työ Columbian Hiipivän tiikerin, piilotetun lohikäärmeen ja Matrixin kanssa on luonut standardin henkeäsalpaaviin toimintakohtauksiin muutaman viime vuoden aikana.

Kung Fu Hustle toteuttaa Stephen Chow’n pitkäaikaisen haaveen tehdä
elokuva, joka ylistää taistelutaitojen monia muotoja – elinikäinen intohimo
Chow’lle. Elokuva tuo myös esiin Chow’n vinon huumorin, jota oli reippaasti myös Shaolin Soccerissa, antaen samalla Chow’lle omien sanojensa mukaan ”mahdollisuuden osoittaa kunnioitusta sellaisille kung-fu –elokuville, joiden parissa vartuin.” Sen lisäksi että näyttelee elokuvassa ja ohjaa sen, Chow on
myös yksi Kung Fu Hustlen tuottajista ja käsikirjoittajista.
Kung Fu Hustlen esittää Columbia Pictures Film Production Asia ja Beijing Film Studio of China Film Group ja tuottaa The Star Overseas Ltd.

Kung Fu Hustle -synopsis:

Kiinan ennen vallankumousta vallitsevassa kaaoksessa pikkuvaras Sing haluaa kuulua hienostuneeseen ja armottomaan Kirveskoplaan, jonka rikolliset toimet varjostavat kaupunkia. Törmättyään täyteen ahdettuun kerrostalokompleksiin,
joka tunnetaan nimellä Sikolättikuja, Sing yrittää kiristää rahaa paikalliselta rahvaalta, mutta naapurit eivät olekaan sitä miltä vaikuttavat. Singin koomiset
uhkailuyritykset houkuttelevat epähuomiossa paikalle Kirveskoplan käynnistäen tapahtumaketjun, joka saa kaksi erilaista maailmaa kohtaamaan. Sikolättikujan asukkaiden taistellessa henkensä puolesta, kung-fu –titaanien taistelu kaivaa esiin legendaarisia taistelutaitojen mestareita. Singiltä, turhista yrityksistään huolimatta, puuttuu tappajan sielu ja hänen täytyy kohdata oma kuolevaisuutensa löytääkseen kung-fu –mestarin todellisen luonteen.

Being a good bad guy is harder than it looks.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
KUNG FU HUSTLE

Originaali nimi:
Kung Fu Hustle

Ohjaus:
Stephen Chow

Näyttelijät:
Kwok Kuen Chan, Stephen Chow, Xiaogang Feng, Dong Zhi Hua

Käsikirjoitus:
Tsang Kan Cheong Stephen Chow Xin Huo, Chan Man Keung

Tuotanto:
Stephen Chow Po Chu Chui

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
Kiina

Studio:
Columbia Pictures The Star Overseas Limited Beijing Film Studio

Ensi-ilta:
17.6.2005

Genre:
Toimintakomedia

Kesto:
1h 41min

Kuvia elokuvasta

Top