KUN TUNTEMATON SOITTAA

Elokuvasta lyhyesti

Lukiolainen JILL JOHNSONILLA (Camilla Belle) on tavallinen lapsenvahtikeikka syrjäisessä talossa kukkulalla. Lasten nukkuessa kauniissa kodissa hän lukitsee oven ja laittaa hälytyksen päälle. Mutta
kun aavemainen TUNTEMATON alkaa soitella ja vaatia “tarkistamaan lapset”, Jill alkaa hätääntyä. Pelko muuttuu kauhuksi, kun hän jäljittää puhelut ja saa tietää, että soitot tulevat talon sisältä. Jillin on koottava kaikki sisäiset voimansa taistellakseen vastaan ja päästäkseen hengissä pois talosta.

Screen Gems esittää Davis Entertainment Productionin ja Simon Westin (Lara Croft: Tomb Raider, Con Air) elokuvan KUN TUNTEMATON SOITTAA, pääosissa Camilla Belle (The Ballad of Jack and Rose, The Chumscrubber), Brian Geraghty (Jarhead), Katie Cassidy (Click) ja Clark Gregg (In Good Company).

Klassikon esiin kaivaminen…
Vuonna 1978 yksi aikansa pelottavimmista elokuvista valtasi valkokankaat ja sai lapsenvahdit ympäri maailmaa paniikkiin. Sitä on matkittu usein (Scream), muttei koskaan kopioitu. Kun tuntematon soittaa, pääosassa kauhistunut nuori lapsenvahti… lakkaamatta soiva puhelin… ja kuiskittuja uhkauksia muodostavat näyttämön yhdelle hyytävimmistä koskaan tehdyistä jännäreistä. Carol Kane esitti kasvottoman miehen uhkaavien soittojen piinaamaa lapsenvahtia, jolta soittaja kysyy yhä uudestaan “Oletko tarkistanut lapset?” Elokuva, joka on sittemmin saanut kulttimaineen, nosti psykotrillereiden rimaa ja näytti suunnan vastaaville elokuville tulevaisuudessa.

Mitä ikinä teetkin, älä vastaa puhelimeen.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
KUN TUNTEMATON SOITTAA

Originaali nimi:
When a Stranger Calls

Ohjaus:
Simon West

Näyttelijät:
Camilla Belle, Tommy Flanagan

Käsikirjoitus:
Jake Wade Wall Steve Feke (käsikirjoitus 1979) Fred Walton (käsikirjoitus 1979)

Tuotanto:
John Davis Wyck Godfrey

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Screen Gems Davis Entertainment

Ensi-ilta:
16.6.2006

Genre:
Trilleri

Kuvia elokuvasta

Top