Kreikkalainen naimakauppa

Elokuvasta lyhyesti

Jokainen Portokalosin perheessä on huolissaan Toulasta (Nia Vardalos), sillä kolmekymppisenä hän on edelleen naimaton, työskentelee perheen Dancing Zorbas –ravintolassa ja haisee valkosipulileivältä.

Päivät pitkät Toula kuuntelee sukunsa sipisevän hänen surullisesta tilastaan. Viimeinen pisara on kun Toula kieltäytyy isänsä tarjouksesta lähettää Toula Kreikkaan etsimään miestä itselleen: on kuin Toula ei edes haluaisi päästä naimisiin! Ja pelkkä ajatuskin tästä ajaa hänen sukulaisensa raivon ja epätoivon partaalle…

Toula ei kuitenkaan haaveile elämästä, jossa päivän kohokohtiin kuuluu kreikkalaismiehen ja lapsikatraan ruokkiminen moussakalla. Hän haluaa jotain enemmän. Ja eräänä päivänä, tajoillessaan taas perheensä ravintolassa hänen silmänsä osuvat pitkään, komeaan muukalaiseen (John Corbett). Toula jähmettyy niille sijoilleen kuin kreikkalainen patsas – hän tajuaa että on tullut aika muuttua.

My Big Fat Greek Wedding on hersyvän riemukas kertomus kreikkalaisen perheen tyttärestä Toulasta, joka rakastuu ei-kreikkalaiseen mieheen ja yrittää saada perheensä hyväksymään rakastettunsa – samalla kun hän itse alkaa tulla sinuiksi oman kulttuurisen perintönsä ja identiteettinsä kanssa. Tämän kulttuurisilla eroilla leikittelevän ihmissuhdekomedian menestys maailmalla on lyönyt kaikki ällikällä, sillä yleisön hullantumisen myötä tästä pienimuotoisesta, ihastuttavasta komediasta on kasvanut varsinainen blockbuster-elokuva.

Elokuvan on käsikirjoittanut elokuvan naispääosaa esittävä Nia Vardalos, ja sen tuotajina on toiminut mm. Tom Hanks yhdessä vaimonsa Rita Wilsonin kanssa. Elokuvan miespääosassa nähdään mm. Sinkkuelämää -sarjan Aidanina ihastuttanut John Corbett.

My Big Fat Greek Wedding onkin oiva osoitus siitä, miten pienen mittakaavan elokuva voi päihittää massiivisesti markkinoidut suurtuotannot, kun ihastuneen yleisön viidakkorumpu alkaa toimia.

Kaiken se kestää, kaiken se voittaa, ... myös hänen sukunsa?

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Kreikkalainen naimakauppa

Originaali nimi:
My Big Fat Greek Wedding

Ohjaus:
Joel Zwick

Näyttelijät:
Nia Vardalos, John Corbett, Lainie Kazan, Michael Constantine, Andrea Martin, Joey Fatone

Käsikirjoitus:
Nia Vardalos

Tuotanto:
Tom Hanks Rita Wilson

Tuotantovuosi:
2002

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Gold Circle Films

Ensi-ilta:
10.1.2003

Genre:
Romanttinen komedia

Kesto:
1h 36min

Kuvia elokuvasta

Top