Kinsey

Elokuvasta lyhyesti

Elokuva on katsaus seksitutkimuksen pioneerin Alfred Kinseyn elämään. Kinsey muutti peruuttamattomasti Amerikkalaista kulttuuria ja sai aikaan sensaation kirjoillaan Sexual Behavior in the Human Male vuonna 1948 ja Sexual behavior in the Human Female vuonna 1953.

Kinsey on kertomus biologista, joka tutkittuaan vuosikausia ampiaisia vaihtaakin yllättäen kukkiin ja mehiläisiin. Turhautuneena omaan tietämättömyyteensä sänkypuuhista Kinsey päättää tarttua härkää sarvista ja ryhtyy kyselemään haastattelututkimuksissaan tuhansilta ja tuhansilta amerikkalaisilta, millaista heidän seksielämänsä on ja miten he seksiä harrastavat. Montako kertaa ja missä asennossa? Tohtori Alfred Kinseyn sukupuolikäyttäytymistä koskevat tutkimukset tekivät hänestä pian maailmankuulun. Kinseyn saamat tulokset olivat häkellyttäviä, mutta samalla hän joutui kohtaamaan tyrmistyttävän määrän tietämättömyyttä, kaksinaismoralismia ja suorastaan harhaanjohtavaa seksivalistusta. Silti hän oli päättänyt ottaa selvää siitä, mitä amerikkalaiset sängyissään tekivät – itseään säästelemättä.

Liam Neeson tekee erittäin vakuuttavan roolityön Alfred Kinseynä ja hänen ymmärtäväisenä vaimonaan nähdään Laura Linney. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Bill Condon.

Let's talk about sex.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Kinsey

Originaali nimi:
Kinsey

Ohjaus:
Bill Condon

Näyttelijät:
Liam Neeson, Laura Linney, Chris O'Donnell, Peter Sarsgaard, Timothy Hutton, John Lithgow

Käsikirjoitus:
Bill Condon

Tuotanto:
Gail Mutrux Francis Ford Coppola

Tuotantovuosi:
2004

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Qwerty Films American Zoetrope Fox Searchlight Pictures

Ensi-ilta:
25.2.2005

Genre:
Draama

Kesto:
2h 1min

Kuvia elokuvasta

Top