Ihmisen pojat

Elokuvasta lyhyesti

Ihmisen pojat (Children of Men) loihtii valkokankaalle hätkähdyttävän vision lähitulevaisuudesta kahden vuosikymmenen päässä. Meksikolaisohjaaja Alfonso Cuarónin lumoava trilleri herättää ajattelemaan nykymaailman hurjaa menoa. Oscar-ehdokkuudenkin saavuttanut Cuarón on aiemmin ohjannut mm. elokuvat Ja äitiäs kans (2001) ja Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004). Elokuva perustuu P.D. Jamesin romaaniin.

Tulevaisuudentoivosta on tullut kutistuva voimavara planeetallamme vuonna 2027. Viimeisen lapsen syntymästä on lähes 19 vuotta, ja jokaisen maailmanlaajuisen lapsettoman vuoden myötä ihmiskunnan toivo tulevaisuudesta hiipuu. Useimpien alistuessa väistämättömään ja vajotessa separatismiin, laittomuuksiin ja nihilismiin, toiset taistelevat yhtenäisen planeetan ja kutistuvien yhteisöjen oikeuksien puolesta.

Militaristisena imperialismina Iso-Britannia on ainoa maa, joka on selvinnyt yhä lisääntyvästä sisäisestä kamppailusta. Tästä syystä maahan on yrittämässä valtaisa laittomien pakolaisten joukko. Mutta lujalla, totalitaarisella komennolla nämä pakolaiset paimennetaan pidätysleireille ja karkotetaan.

Turtumuksen tilaan vajonneelle Theolle (Clive Owen) tällä on vain vähän merkitystä. Entinen aktivisti, nykyinen byrokraatti, on kovettanut sydämensä tuskallisen menneisyyden ja järjettömän tulevaisuuden takia. Hänen elämäänsä virkistävät ainoastaan käynnit vanhan ystävänsä Jasperin (Michael Caine) maaseutuasunnolla. Jasperin piilopaikassa entiset taistelutoveri muistelevat onnellisempia aikoja – nyt he ovat ulkona yhteiskunnasta, joka ei enää tarjoa vastauksia.

Kaikki muuttuu äkkiä, kun Theo paiskataan pakettiautoon ja tuodaan Julianin (Julianne Moore) eteen. Julian on entinen kumppani niin sodassa kuin rakkaudessakin, ja johtaa maanalaista vastarintaryhmää taistellen pakolaisväestön oikeuksien puolesta. Julia pyytää palvelusta Theolta: hankkimaan siirtopaperit Keelle (Clare-Hope Ashitey). Järjestö haluaa saada nuoren naisen turvallisesti pois maasta.

Theo suostuu Julianin ja luvatun 5000 punnan tähden. Pian hän huomaa olevansa Keen ja muutaman Julianin toverin mukana matkalla kohti rannikkoa. Siellä heitä auttaisi lähes myyttisiä piirteitä saava, uutta yhteiskuntaa rakentava Ihmisprojekti.

NO CHILDREN. NO FUTURE. NO HOPE.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Ihmisen pojat

Originaali nimi:
Children of Men

Ohjaus:
Alfonso Cuarón

Näyttelijät:
Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam

Käsikirjoitus:
Alfonso Cuarón P.D. James (romaani) Timothy J. Sexton

Tuotanto:
Marc Abraham Eric Newman Tony Smith

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Universal Pictures Strike Entertainment

Ensi-ilta:
5.1.2007

Genre:
Draama

Kesto:
1h 51min

Kuvia elokuvasta

Top