Helmiä ja sikoja

Elokuvasta lyhyesti

Hirvoset, neljä veljestä ja isä, elelevät Joensuun Rantakylässä ja pyörittävät pienimuotoista bisnestä: “Pimeä viinaa ja pikkusuolaista”. Eräänä päivänä täysi viinalasti tuhoutuu viimeistä pulloa myöten ja Hirvoset jäävät rutkasti velkaa pahiksille. Päättävät ryöstää Alkon. Keikka menee pieleen, kun perheen pää, entinen baarimikko, innostuu sekoittelemaan drinkkejä tarjolla olevista hienoista viinoista. Pojat luikertelevat itselleen vapauttavat tuomiot, mutta Ukko joutuu vankilaan.

Ilman johtajaa ja velkojien pelossa pojat joutuvat tuuliajolle, tilannetta mutkistaa vielä taloon muuttava sohvantakana kasvanut pikkutyttö, jätkien siskopuoli. Kundeista vastuuntuntoisin, Läde, päättää ryhdistäytyä. Saadakseen jätkät kasaan ja luodakseen yhteishenkeä hän järjestää tytölle tupaantuliaiset, karaokebileet. Seuraavana aamuna Läde herää Saaran upeaan karaokelaulantaan ja saa epätoivoisen idean. Hän päättää valmentaa tytöstä tenavatähden lähestyviin kilpailuihin, joissa on tarjolla suuri rahapalkinto. Ikävä kyllä Saara sattuu olemaan sairalloisen ujo ja lukitsee itsensä vessaan jo pelkästä esiintymisen ajatuksestakin.

Koko veljessarja osallistuu vaihtelevalla innolla projektiin. Toiminta, jolla on suunta auttaa jätkiä pysymään kuosissa, mutta heidän kotikutoinen Karaoke-Kid opetusmenetelmänsä ei riitä tekemään ujosta pikkutytöstä tähtiluokan solistia. Apuun palkataan Laura, kapakoihin eksynyt entinen lapsitähti, joka on halukas muuttamaan pois väkivaltaisen miehensä luota. Homma alkaa toimia.

Mutta jotta Helsingin finaalista ja voittorahoista voi vielä unelmoida, on Saaran voitettava ensin Joensuun paikalliskarsinta. Lisäksi Saaran äidillä, ulosottomiehellä sekä Sialla ja Limpulla on omat unelmansa voittorahojen saamisesta.

Naurat! Tai itket ja naurat!

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Helmiä ja sikoja

Originaali nimi:
Helmiä ja sikoja

Ohjaus:
Perttu Leppä

Näyttelijät:
Amanda Pilke, Mikko Leppilampi, Jimi Pääkallo, Unto Helo, Timo Lavikainen, Laura Birn

Käsikirjoitus:
Perttu Leppä

Tuotanto:
Jarkko Hentula

Tuotantovuosi:
2003

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Talent House

Ensi-ilta:
29.8.03

Genre:
Draamakomedia

Kesto:
1h 54min

Kuvia elokuvasta

Top