Goyan aaveet

Elokuvasta lyhyesti

Tsekkiohjaaja Milos Formanin draamassa Espanjan kuohuvaa historiaa tarkastellaan legendaarisen kuvataiteilijan, Francisco Goyan (1746-1828) näkökulmasta. Elokuvan pääosissa on Javier Bardem (Meri sisälläni), Natalie Portman (Tähtien sota, Closer) and Stellan Skarsgård (Good Will Hunting).

Vuonna 1792 inkvisitio vangitsee Goyan teini-ikäisen muusan Ineksen (Portman). Ines on rikkaan kauppiaan tytär, joka joutuu kevein perustein julman tuomioistuimen eteen. Goya (Skarsgård) on pakotettu anomaan viattomalle tytölle armoa vallanhimoiselta munkilta, Lorenzolta (Bardem). Ranskalainen vallankumous kaataa 15 vuotta myöhemmin inkvisition diktatuurin. Tuolloin Goyan luomikyky on voimakkaimmillaan, mutta hänestä on tullut kuuro. Yhä häntä vaivaavat Ineksen kauniit kasvot.

Milos Forman ja tuottaja Saul Zaentz ovat aikaisemmin työskennelleet tuloksellisesti yhdessä elokuvissa Yksi lensi yli käenpesän (1975) ja Amadeus (1984). Näistä Yksi lensi yli käenpesän palkittiin viidellä ja Amadeus peräti kahdeksalla Oscarilla. Molemmat elokuvat saivat mm. parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan palkinnot.

Tell me what the truth is

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Goyan aaveet

Originaali nimi:
Goya's Ghosts

Ohjaus:
Milos Forman

Näyttelijät:
Stellan Skarsgård, Natalie Portman, Javier Bardem, Randy Quaid, José Luis Gómez, Michael Lionsdale

Käsikirjoitus:
Milos Forman Jean-Claude Carriere

Tuotanto:
Saul Zaentz

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA / Espanja

Studio:
Xuxa Producciones S.L.

Ensi-ilta:
6.4.2007

Genre:
Draama

Kesto:
1h 56min

Kuvia elokuvasta

Top