Frida

Elokuvasta lyhyesti

Elokuva taidemaalari Frida Kahlosta (Salma Hayek), hänen taidelmaalarimiehestään Diego Riverasta (Alfred Molina) ja heidän myrskyisästä avioliitostaan 20-luvun Meksikossa. Rivera oli kommunistisen puolueen puheenjohtaja ja kantaaottavien seinämaalausten tekijä. Hän oli naistenmies, jolla oli ollut jo kaksi vaimoa ennen Fridan tapaamista.
Frida joutui nuorena auto-onnettomuuteen, jossa loukkaantui
vakavasti. Hän kärsi loppuelämänsä kovista tuskista, ja maalasi niitä surrealistisiksi kuviksi. Hän tutustui Riveraan siten, että meni pyytämään tältä rehellistä kritiikkiä maalauksistaan. Frida suostui Diegon kosintaan, vaikka tämä ei luvannut olla uskollinen. Mutta lojaali hän lupasi olla.
Frida ja Diego kävivät yhdessä New Yorkissa, jonka Museum of Modern Artiin Diegolta oli pyydetty näyttely. Se oli menestys, Diego viihtyi USA:ssa, mutta tiettyjen konfliktien jälkeen Frida päätti että on aika palata Meksikoon.
Kahlo ja Rivera tutustuivat myös Trotskiin, joka oli Meksikossa paossa Stalinin tappouhkaa. Trotski asui jonkin aikaa Fridan kotitalossa tämän isän vieraana. Frida Kahlon maalaukset tunnetaan hyvin erikoisesta naivistisesta ja surrealistisestä tyylistään.

Frida Kahlo eli ylpeän, peräänantamattoman naisen elämää niin poliittisena, taiteellisena kuin seksuaalisenakin vallankumouksellisena. Salma Hayek tekee elämänsä roolin Fridana ja oli ehdolla parhaan naispääosa-Oscarin saajaksi.

Maailmankuulun meksikolaisen kuvataiteilijan elämästä kertova elokuva perustuu Hayden Herreran kirjaan (Otava).

Salma Hayek on Oscar-ehdokkaana parhaan naisnäyttelijän sarjassa.

Antaudu vieteltäväksi.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Frida

Originaali nimi:
Frida

Ohjaus:
Julie Taymor

Näyttelijät:
Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Antonio Banderas, Edward Norton

Käsikirjoitus:
Diane Lake Clancy Sigal Gregory Nava

Tuotanto:
Sarah Green Lindsay Flickinger Lizz Speed

Tuotantovuosi:
2002

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Handprint Entertainment Miramax Films Trimark pictures

Ensi-ilta:
20.12.02

Genre:
Draama

Kesto:
2h 4min

Kuvia elokuvasta

Top