FC Venus

Elokuvasta lyhyesti

FC Venus on nykypäivään sijoittuva romanttinen komedia naisista, miehistä ja heidän välisistään eroista. Elokuvan päähenkilöt ovat Anna (Minna Haapkylä) ja Pete (Petteri Summanen). Pete pelaa jalkapalloa 7. divisioonassa, surkeassa mutta yli-innokkaassa joukkueessa. Miehet pelaavat, katsovat ja ajattelevat vain jalkapalloa. Anna puolestaan inhoaa koko lajia, mutta rakkaus Peteen voittaa vastenmielisyyden jalkapalloa kohtaan.
Parisuhteen harmonia on kuitenkin koetuksella, kun Anna saa kuulla, että Pete on aikoo kuluttaa kesälomansa pelikavereittensa kanssa jalkapallon MM-kisoissa Saksassa. Rupujoukkueen kallis reissu on etusijalla, Anna on jäämässä kakkoseksi.

Suutuspäissään Anna lyö Peten kanssa vedon: Anna kokoaa miesten joukkueen vaimoista ja tyttöystävistä oman joukkueen, joka haastaa miehet loppukesästä otteluun. Jos naiset voittavat, miehet lopettavat jalkapallon pelaamisen ja katsomisen. Jos taas miehet voittavat, naiset eivät enää koskaan motkota miesten harrastuksesta. Näin syntyy naisten joukkue FC Venus.

Elokuva seuraa naisten koko kesän kestävää pikakurssia jalkapallon saloihin. Vaikka naiset lopulta oppivatkin mitä paitsio tarkoittaa, he oppivat myös paljon uutta naisten ja miesten maailmoista. Erityisesti Anna ja Pete joutuvat miettimään millaiseen peliin ovat lähteneet mukaan. Rakkaus on vaakalaudalla, kun panokset kasvavat ja säännöt muuttuvat.

Miesten peli. Naisten säännöt.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
FC Venus

Originaali nimi:
FC Venus

Ohjaus:
Joona Tena

Näyttelijät:
Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Laura Malmivaara, Lotta Lehtikari, Taneli Mäkelä, Janne Virtanen

Käsikirjoitus:
Outi Keskevaari Katri Manninen

Tuotanto:
Jarkko Hentula Mikko Tenhunen

Tuotantovuosi:
2005

Tuotantomaa:
Suomi

Studio:
Talent House

Ensi-ilta:
30.12.2005

Genre:
Komedia

Kesto:
1h 53min

Kuvia elokuvasta

Top