EMILY ROSEN RIIVAAJA

Elokuvasta lyhyesti

The Exorcism of Emily Rose on vuoden suurin kauhuyllättäjä Yhdysvaltojen lippukassoilla. Melko pienellä budjetilla ja ilman nimekkäitä tähtiä tehty manaustarina ylitti odotukset roimasti jo ensi-iltaviikonloppunaan. Menestystarinasta puhutaan jo ilmiönä.

Kehystarinana on oikeusjuttu. Katolinen pappi isä Moore (Tom Wilkinson) on syytettynä Emily Rosen (Jennifer Carpenter)kuolemantuottamuksesta. Tyttö kuoli kammottavan näköiseksi muuttuneena ja monin tavoin vammautuneena, syyttäjän mielestä väärän hoidon vuoksi. Aluksi vaikenevaa Moorea puolustava juristi Erin Bruner (Laura Linney) saa hiljalleen selville totuuden: paholainen oli riivannut Emilyn.

Takaumissa seurataan, kuinka yliopistoon päässyt Emily (Jennifer Carpenter) joutuu kotoaan pois muutettuaan henkimaailman hyökkäyksen kohteeksi. Emily saa toinen toistaan groteskimpia näkyjä. Tilanne pahenee, eivätkä epilepsiaa epäilevien lääkärien keinot auta. Krampit vääntävät Emilyn koko ruumiin kammottaviin asentoihin. Hän puhuu kielillä. Emily palaa kotiin syrjäiselle maaseudulle ja koko perhe on kauhuissaan. Paikalle kutsuttu pappi joutuu toteamaan, mistä on kyse: demonijoukko on riivannut Emilyn.

Ohjaaja Scott Derrickson osaa käyttää pieniä pahaenteisiä tehokeinoja, säikyttelee sitten Ringin ja Ju-on: The Grudgen japanilaissokkien tyyliin ja iskee kaikki kortit pöytään varsinaisessa manausjaksossa, jonka visiot ovat riivauskauhun olennaisinta peruskuvastoa äärimmäisyyksiin venytettynä. Kysymys kuuluu: mihin sinä uskot?

Mitä Emilylle todella tapahtui?

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
EMILY ROSEN RIIVAAJA

Originaali nimi:
Exorcism of Emily Rose

Ohjaus:
Scott Derrickson

Näyttelijät:
Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott, Colm Feore, Jennifer Carpenter, Shohreh Aghdashloo

Käsikirjoitus:
Paul Harris Boardman Scott Derrickson

Tuotanto:
Tom Rosenberg Gary Lucchesi

Tuotantovuosi:
2005

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Lakeshore Entertainment Firm Films

Ensi-ilta:
11.11.2005

Genre:

Kesto:
2h 2min

Kuvia elokuvasta

Top