Dogville

Elokuvasta lyhyesti

Ihmiset Dogvillen kaupungissa ovat joukko mukavia, lainkuuliaisia kansalaisia, jotka ovat aina viettäneet hiljaista elämää omissa oloissaan. Eräänä kohtalokkaana yönä laukaukset kaikuvat laaksossa, edeltäen kauniin Gracen (Nicole Kidman) saapumista kaupunkiin – ja tältä kohtaamiselta kaupunki ei toivu ilman vanhinkoja.
Kaupunkilaisten joukossa on itseoppinut filosofi ja ”jonain-päivänä” –kirjailija Tom (Paul Bettany), joka välittömästi näkee Gracen täydellisenä materiaalina, jolla havainnollistaa teoriansa ihmisrakkaudesta, humaanisuudesta ja kyvystä vastaanottaa. Kyläläisten äänitorvi Tom saa taivuteltua yhteisön auttamaan
Gracea ja piilottamaan hänet. Vastapalvelukseksi Grace tekee heille töitä. Kun gangstereiden etsintärengas alkaa kiristyä, Dogvillen asukkaiden mielestä riski Gracen piilottelusta on kuitenkin suurempi kuin vastapalveluksen määrä ja he alkavat ahnehtia parempaa vaihtokauppaa.
Dogvillen ihmisten saaliinhimo paljastuu ja humaanisuus saa väistyä.

DOGVILLEN nimekkääseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös Harriet Andersson, Lauren Bacall, Jean-Marc Barr, Paul Bettany, Blair Brown, James Caan, Patricia Clarkson, Jeremy Davies, Ben Gazzara, Philip Baker Hall, Siobhan Fallon Hogan, John Hurt, Željko Ivanek, Udo Kier, Cleo King, Miles Purinton, Bill Raymond, Chloë Sevigny, Shauna Shim ja Stellan Skarsgård.

Palkittu tanskalaisohjaaja Lars Von Trier muistetaan mm. elokuvista Dancer In The Dark, Idiootit sekä Breaking The Waves.

Rakkautta ja Anarkiaa – 16th Helsinki International Film Festival (18.-28.9. 2003) esittä avajaiselokuvanaan Dogvillen.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Dogville

Originaali nimi:
Dogville

Ohjaus:
Lars von Trier

Näyttelijät:
Nicole Kidman, Harriet Andersson, Lauren Bacall, Jean-Marc Barr, Paul Bettany

Käsikirjoitus:
Lars von Trier

Tuotanto:
Lars Jönsson Vibeke Windeløv

Tuotantovuosi:
2003

Tuotantomaa:
DK/SWE/FIN/FRA/NL/GB/N/GER

Studio:
Zentropa

Ensi-ilta:
26.9.2003

Genre:
Draama

Kesto:
3h 2min

Kuvia elokuvasta

Top