Babylon A.D.

Elokuvasta lyhyesti

Elokuva pohjautuu Maurice Georges Dantecin Babylon Babies nimiseen romaaniin ja tieteistoimintaleffan on ohjannut ranskalainen monilahjakkuus Mathieu Kassovitz.

Veteraani palkkasoturi (Vin Diesel) Toorop on taistellut monia taisteluja ja selvinnyt sodista, jotka ovat tuhonneet maailmaa 2000-luvun
alusta lähtien. Mafia, joka hallitsee Itä-Eurooppaa, antaa palkkasoturille vaarallisen tehtävän saattaa
salaperäinen Aurora-niminen nainen Venäjältä New Yorkiin, jossa hänen pitää luovuttaa tämä
kaikkivoivalle uskonnolliselle lahkolle. Matka alkaa luostarista ja Auroraa lähtee saattamaan myös sisar Rebeka (Michelle Yeoh).

OHJAAJA MATHIEU KASSOVITZIN HAASTATTELU

Milloin luit ensi kertaa Maurice Dantecin romaanin Babylon Babies?

Vuonna 2002. Olen aina pitänyt enemmän futuristisista kirjoista kuin tieteiskirjallisuudesta. Babylon Babiesia pidetään loistavana futuristisena trillerinä, ja siksi luin sen. Luin sen parissa illassa. Mietin, että siitä tulisi loistava leffa – kuuden tunnin pituinen ja 500 miljoonan euron budjetilla!

Miksi ryhdyit työstämään tätä “mahdotonta” kirjaa?

Juuri siksi, että Babylon Babiesin piti olla mahdoton toteuttaa, se muodosti mielenkiintoisen haasteen. Jokainen lukija lukee kirjan eri tavalla. Luemme samat sanat, mutta aivomme toimivat eri lailla. Elokuvissa näemme kaikki saman asian. Minun tehtäväni oli tarjota oma visioni kirjasta. Haasteena oli tiivistää 600 sivua 90 minuuttiin valkokankaalle. Alusta alkaen poistimme tiettyjä juttuja, mikä selittää esimerkiksi nimen muuttamisen Babylon A.D:ksi. Kirjoitusvaiheen aikana elokuva muuttui kirjan sovituksesta kirjan inspiroimaksi. Keksimme uusia kohtauksia, järjestelmän ja paljon kaikenlaista. Toisaalta käytimme matkaa ja perusideaa Mariesta, nuoresta naisesta, joka Tooropin täytyy viedä ja joka pysyy hyvin salaperäisenä, mutta muutimme hahmoa. Tein hänestä tytön, joka on tietokoneen luomus ja jolla on koko maailmankaikkeuden tieto, mutta joka on skitsofreeninen, koska ei vielä tiedä aivoissaan vellovan tiedon alkuperää. Päätimme myös sanoa häntä Auroraksi. Marie tuntui liian ilmeiseltä. Muutin myös Tooropin taustatarinaa. Dantecin kirjassa hän värväytyy sotaan Kosovossa 17-vuotiaana. Tein hänestä pikemminkin lapsisotilaan, jokaisen sodan uhrin yli 30 vuoden aikana. Kirjassa on myös juttuja, jotka eivät ole uskottavia valkokankaalla, kuten se, että saavuttuaan Montrealiin he piileskelevät puoli vuotta. Se on epäloogista. Loogista on se, että kun he saavuttavat määränpäänsä – elokuvassa New Yorkin – Toorop luovuttaa tytön. Joten tiivistimme puoli vuotta kolmeen minuuttiin.

Mitä elokuva nimi Babylon A.D. tarkoittaa?

Babylon A.D. viittaa Babyloniin, alkuperäiseen synnin kaupunkiin. Siitä sai myös loistavan logon: B.A.D.! Ja lisäksi, Yhdysvalloissa Babylon Babies voisi saada ihmiset luulemaan sen kertovan kauniista nuorista naisista, eikä vauvoista. Ja vauvat-sana aiheutti minulle ongelmia nimessä. Se paljasti liikaa Aurorasta.

Miten Dantec reagoi muutoksiisi?

Hän oli hyvin ennakkoluuloton. Hän sanoi: “Ota työni ja tee sillä mitä haluat. Annoin sinulle oikeudet, koska pidän visioistasi ja elokuvistasi. Luotan sinuun täysin.” Hän näki, että kunnioitin kirjan filosofiaa, teemaa ja tarinaa laajassa merkityksessä, ja häntä kiehtoivat muutokset, joita tein toisen käsikirjoittajan Eric Besnardin kanssa. Odotan hänen näkevän valmiin elokuvan, nähdäkseni muuttaako hän mielensä.

The future is now.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Babylon A.D.

Originaali nimi:
Babylon A.D.

Ohjaus:
Mathieu Kassovitz

Näyttelijät:
Vin Diesel, Michelle Yeoh, Gerard Depardieu, Charlotte Rampling, Lambert Wilson

Käsikirjoitus:
Eric Besnard Maurice G. Dantec (romaani) Mathieu Kassovitz, Joseph Simas

Tuotanto:
Alain Goldman Mathieu Kassovitz

Tuotantovuosi:
2008

Tuotantomaa:
Usa, Ranska

Studio:
Twentieth Century-Fox Film Canal+

Ensi-ilta:
3.10.2008

Genre:
Scifi/tieteisseikkailu

Kesto:
1h 42min

Kuvia elokuvasta

Top