Aidosti outoa

Elokuvasta lyhyesti

Kymmenen uutteran työvuoden jälkeen kirjailija Karen Eiffel (Emma Thompson) on viimeistelemässä tähän asti parasta romaaniaan. Hänen täytyy enää päättää, miten tappaa päähenkilö, Harold Crick. Eiffel ei tiedä, että Harold Crick (Will Ferrell) on tosiaan olemassa ihan oikeassa reaalimaailmassa. Outoa kyllä, mutta Harold alkaa kuulla kaikkitietävän kertojanäänen. Kaiken lisäksi Haroldille paljastuu, että kirjailija aikoo päättää hänen, kirjansa päähenkilön elämän.

Fiktio ja todellisuus kietoutuvat yhteen hämmentävästi ja herkullisen kutkuttavasti Haroldin taistellessa kirjailijan kunnianhimoisia aikeita vastaan – ja muuttaakseen tämän aikeet kirjan lopetuksesta. Epätoivoinen Harold etsii käsiinsä kirjallisuustieteilijän, Jules Hilbertin (Dustin Hoffman), joka ehdottaa, että tämä muuttaisi tarinansa tragediasta komediaksi.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster (Finding Neverland, Monster’s Ball). Ohjaaja kertoi viehtyneensä komedialliseen tarinaan, jossa läpi elämänsä ajelehtinut mies herää hetkeen, jolloin viimeistään voi muuttaa tarinansa kulun. Forster uskoo myös, että jokaisella meistä on kertojanääni elämänsä taustalla.

Traileri

Harold Brick ei ole valmis lähtemään. Piste.

Tietoja elokuvasta

Suomenkielinen nimi:
Aidosti outoa

Originaali nimi:
Stranger Than Fiction

Ohjaus:
Marc Forster

Näyttelijät:
Will Ferrell, Emma Thompson, Dustin Hoffman, Maggie Gyllenhaal, Queen Latifah

Käsikirjoitus:
Zach Helm

Tuotanto:
Lindsay Doran Nathan Kahane

Tuotantovuosi:
2006

Tuotantomaa:
USA

Studio:
Mandate Pictures

Ensi-ilta:
29.12.2006

Genre:
Draamakomedia

Kesto:
1h 55min

Kuvia elokuvasta

Top