Dome Karukosken TOLKIEN sai avausviikonloppunaan yli 23 000 katsojaa: “Tulee olemaan vuoden katsotuimpia draamaelokuvia”

Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama elokuva TOLKIEN sai maailmanensi-iltansa perjantaina 3.5. Iso-Britanniassa ja Suomessa. Suomessa elokuvan näki sen avausviikonloppuna yhteensä 23 625 katsojaa.

Nicholas Hoult, ohjaaja Dome Karukoski, Lily Collins. Kuva: David Appleby / Fox Searchlight Pictures

“Tolkien teki erinomaisen draamaelokuvan avaustuloksen, minkä perusteella se tulee olemaan vuoden katsotuimpia draamaelokuvia. Tämä on hyvin harvinaista toukokuun draama-avaukselle. Dome Karukosken Tolkien on todellakin kiinnostanut ja saanut katsojat liikkeelle. On myös ollut upeaa lukea yleisön kommentteja – tämä hieno elokuva on koskettanut ja viihdyttänyt katsojia. Se lupaa elokuvalle pitkää juoksua”, sanoo Katarina Nyman, Nordisk Film Finlandin elokuvalevityksen johtaja.

TOLKIEN kertoo maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosista – ajasta, jolloin hän löytää ystäviä, rohkeutta ja innoitusta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Veljeys vahvistuu heidän aikuistuessaan ja selvitessään yhdessä rakkaudesta ja menetyksistä. Matkaan mahtuu myös Tolkienin myrskyisä seurustelu Edith Brattin kanssa. Kun ensimmäisen maailmansota syttyy, ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä myöhemmin kirjoittamaan maailmankuulut tarinansa. Elokuvan pääosissa ovat Nicholas Hoult ja Lily Collins.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen

Top