Dome Karukosken TOLKIEN saa maailmanensi-iltansa tänään: “Elokuvan matka on alkanut”

Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama elokuva TOLKIEN saa maailmanensi-iltansa tänään 3.5. Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Karukoski kertoo tunnelmistaan Lontoon kutsuvierasensi-illan jälkeen.

“Koko ensi-illan hullunmylly oli ainutlaatuinen kokemus. Olin päivän aikana antanut yli 50 haastattelua ja siihen päälle saman verran “Puunvihreällä” matolla. Jossain vaiheessa alkoi väsymys painaa. Mutta uutta energiaa sai siitä, kun tapasin Sir Ian Holmin ja hänen vaimonsa Sophien. Ian ei kuulemma tule usein juhlien jatkoille, koska on pyörätuolissa, mutta oli pitänyt elokuvasta niin paljon, että halusi tulla. Se lämpö ja huomionosoitus jää mieliin tuosta illasta”, Karukoski sanoo.

Lontoosta Karukosken matka on jo jatkunut New Yorkiin.

“Meillä on New Yorkissa muutama erikoisnäytös. Yksi niistä on tv-juontaja Stephen Colbertin vetämä tapahtuma. Stephen moderoi keskustelupaneelin minun, Nicholasin (Hoult) ja Lilyn (Collins) kanssa, joka striimataan 350 elokuvateatteriin ympäri Yhdysvaltoja. Los Angelesin ensi-illan taas moderoi itse George R.R. Martin, Game of Thronesin luoja. Tuntuu siltä, että elokuva saa mahdollisuuden onnistua. Muuta ei voi elokuvantekijänä toivoa. Elokuvan matka on alkanut.”

TOLKIEN kertoo maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosista – ajasta, jolloin hän löytää ystäviä, rohkeutta ja innoitusta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Veljeys vahvistuu heidän aikuistuessaan ja selvitessään yhdessä rakkaudesta ja menetyksistä. Matkaan mahtuu myös Tolkienin myrskyisä seurustelu Edith Brattin kanssa. Kun ensimmäisen maailmansota syttyy, ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä myöhemmin kirjoittamaan maailmankuulut tarinansa. Elokuvan pääosissa ovat Nicholas Hoult ja Lily Collins. 

Katso, miltä TOLKIEN-elokuva näyttää

 

Top