Dome Karukosken ohjaama kansainvälinen suurelokuva TOLKIEN saa 3.5. Suomen ensi-iltansa

Ohjaaja Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama kansainvälinen suurelokuva TOLKIEN saa ensi-iltansa Suomessa 3.5.2019 samaan aikaan Iso-Britannian maailmanensi-illan kanssa. Elokuvan levittää Suomessa Nordisk Film.

“Koen suureksi kunnianosoitukseksi, että Fox Searchlight on antanut luvan näyttää elokuvan Suomessa näin aikaisessa vaiheessa, heti sen ensimmäisellä esitysviikolla tuoden maailmanensi-illan tunteen Suomeen. Yleisöt sekä kirjailijan että ohjaajan kotimaassa saavat kokea elokuvan nyt samana päivänä”, ohjaaja Dome Karukoski sanoo ja jatkaa:

“Elokuva on tyyliltään ja muodoltaan näköiseni. Niinpä toivon, että aikaisemmista elokuvistani nauttineet pitävät myös Tolkienista. Se on kaunis, iloinen, surullinen ja elokuvana kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen suurimmalle kirjailijalle. Tolkienin tarina kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja siitä mitä mielikuvitus voi saada aikaiseksi. Olen siitä valtavan ylpeä ja tuntuu siltä, että kloppi on oppinut taas pikkaisen lisää elokuvanteosta.”

TOLKIEN tutustuttaa katsojat maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosiin. Orvoksi jäänyt Tolkien löytää ystäviä, rakkautta ja luovuutta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Ensimmäisen maailmansodan koittaessa tärkeä ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä kirjoittamaan kuuluisat tarinansa.
Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä iloitsee:

”Tämä on iso asia kotimaiselle elokuva-alalle. Tolkien on meille suomalaisille todella mielenkiintoinen, sillä hän oli hyvin perehtynyt suomalaiseen mytologiaan ja kieleen, ja kirjoitti muun muassa oman versionsa Kalevalan Kullervosta. Ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen ovat tehneet tästä kirjailijalegendasta hienon elokuvan, jota voi syystä kutsua kevään elokuvatapaukseksi.”

Elokuvan pääosassa nähdään muun muassa The Favourite, X-Men ja About A Boy -elokuvista tunnettu Nicholas Hoult, ja muissa rooleissa muun muassa Lily Collins, Colm Meaney ja Derek Jacobi. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet David Gleeson ja Stephen Beresford. 

Nicholas Hoult elokuvassa TOLKIEN. Kuva: David Appleby. 
Top