Christoffer Strandberg ja Martti Suosalo tähdittävät uutta joulukomediaa Kulkuset kulkuset

Menestysohjaaja Taru Mäkelän (Täydellinen joulu, Varasto) hyvänmielen jouluelokuvan Kulkuset kulkuset kuvaukset ovat alkaneet huikean tähtikaartin kera. Koko kansan tuntema Putous-tähti Christoffer Strandberg nähdään ensi kertaa valkokankaalla pääroolissa rinnallaan Martti Suosalo. Elokuvassa on mukana myös laaja kattaus maan eturivin koomikoita, mm. Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen.

Christoffer Strandberg, Martti Suosalo ja Pirkko Hämäläinen. Kuva: Don Films / Jaakko Kahilaniemi

”Alkukevät on ollut melkoista haipakkaa Putouksen ja leffakuvausten väliä juostessa”, Strandberg nauraa. ”Mutta kun luin käsikirjoituksen ja kuulin kuinka mieletön tekijäporukka on, oli pakko tarttua tähän rooliin. Tästä tulee hullu, hauska ja koskettava leffa!”

Elokuvassa kaksi kirjavaa uusioperhettä kohtaavat ensi kertaa jouluillallisen äärellä. Kahden täysin erilaisen suvun ensimmäinen yhteinen jouluaatto on tietysti tuhoon tuomittu — vaikka lopulta kaikkien yllätykseksi ilta huipentuu sydämet sulattavaan joulun ihmeeseen.

”Näiden kahden perheen yhteentörmäyksestä syntyy elokuvan hillitön huumori — kaikelle nauretaan tasapuolisesti”, kertoo ohjaaja Taru Mäkelä. ”Silti elokuvan sydän sykkii lämpöä ja joulun sanomaa.”

Muun muassa Se mieletön remppa -komedian ja Bodom-kauhuelokuvan taustalta löytyvän tuotantoyhtiö Don Filmsin uusi lämminhenkinen komediaelokuva nähdään teattereissa loppuvuodesta 2022.

Elokuvan tuottaa Aleksi Hyvärinen ja levittää Nordisk Film. Rahoittajina ovat mm. Suomen elokuvasäätiö, MTV ja Nordisk Film.

Don Films on suomalainen, ohjaaja Taneli Mustosen ja tuottaja Aleksi Hyvärisen kymmenen vuotta sitten perustama elokuva- ja tv-tuotantoyhtiö. Yhtiön uusin elokuvatuotanto on Hollywood-tähti Teresa Palmerin tähdittämä psykologinen kauhuelokuva The Twin – Paha kaksonen, joka saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa 6. huhtikuuta ja kuukautta myöhemmin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Don Films tunnetaan muun muassa Taneli Mustosen Bodom-kauhuelokuvasta, joka nousi arvostelu- ja myyntimenestykseksi niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sekä kiersi lukuisia merkittäviä elokuvafestivaaleja. Yhtiön vuonna 2020 yhdessä Solar Filmsin kanssa tuottama elokuva Se mieletön remppa oli ohjaaja Taneli Mustosen ohjaamista elokuvista kolmas, joka nousi kymmenen kautta aikain eniten lippuja avausviikollaan myyneiden kotimaisten elokuvien joukkoon. Don Films tunnetaan myös kansainvälisistä yhteistuotannoistaan, joista muun muassa lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja kerännyt draamaelokuva Arytmia nähtiin myös Suomen elokuvateattereissa vuonna 2017. Koko perheen suosikiksi puolestaan nousi vuoden 2015 Ylen joulukalenteri Kadonneiden lahjojen tapaus. Maailmalla Mustosta ja Hyväristä edustaa agentuuri ICM Partners.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Top