BRENDAN FRASER VOITTI PARHAAN MIESPÄÄOSAN OSCARIN

The Whale -elokuvassa pääosan näytellyt Brendan Fraser on voittanut parhaan miespääosan Oscarin. Kyseessä on Brendan Fraserin ensimmäinen Oscar-palkinto. Myös parhaan maskeerauksen Oscar-palkinto The Whale -elokuvalle.

Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut elokuva on kahminut ehdokkuuksia ja voittoja useilta merkittäviltä festivaaleilta. Darren Aronofskyn ohjaama ja Samuel D. Hunterin käsikirjoittama The Whale on koskettava tarina englannin opettajasta, joka yrittää korjata välit hänestä vieraantuneeseen teini-ikäisen tyttärensä kanssa. The Whale sai maailmanensi-iltansa syyskuussa Venetsian elokuvajuhlilla, jossa se sai kuuden minuutin seisovat aplodit. Elokuvan rooleissa nähdään Brendan Fraser, Hong Chau ja Sadie Sink.

Elokuva oli Oscareissa ehdokkaana kolmessa kategoriassa: paras miespääosa (Brendan Fraser), paras naissivuosa (Hong Chau), sekä paras maskeeraus (Anne Marie Bradley, Judy Chin, Adrien Moro). Myös paras maskeeraus -Oscar-palkinto tuli The Whale -elokuvalle. Brendan Fraser on voittanut viime öisen Oscar-voiton lisäksi roolisuorituksestaan tähän mennessä Critics Choise Awards-, SAG Awards- ja Hollywood Critic Association Awards -palkinnot parhaasta miespääosasta. Fraser sai myös Golden Globe -ehdokkuuden parhaasta näyttelijäsuorituksesta elokuvassa (draama) ja BAFTA-ehdokkuuden parhaasta miespääosasta. Hong Chau sai BAFTA-ehdokkuuden parhaana naissivuosana. Elokuva sai myös BAFTA-ehdokkuuden parhaasta maskeerauksesta.

Suomessa elokuvan levittää Nordisk Film. The Whale nyt elokuvateattereissa.

Elokuvan trailerin näet tästä.

Top