Borg/McEnroe -elokuvalle 18 uutta esityspaikkaa

Suomalaista tennisosaamista hyödyntäneelle Borg/McEnroe -elokuvalle on saatu uusia esityspaikkoja ajalle 20.– 26.10. Finnkino ei ole tullut vastaan vaatimuksissaan, joten Finnkinon teattereissa elokuvaa ei edelleenkään nähdä. Lista kaikista korvaavista elokuvateattereista ja esityspaikoista löytyy alla. Esityspaikat löytyvät myös oheiselta nettisivulta, jota päivitetään jatkuvasti: www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

ELOKUVAN ESITYSPAIKAT 20.-26.10.

Espoo, Kannukino 20.10.

Espoo, Kino Tapiola

Helsinki, Bruno PopUp-kino 21.10.

Helsinki, Kino Engel

Helsinki, Korjaamo

Hämeenlinna, Bio Rex

Imatra, Bio Vuoksi

Järvenpää, Studio

Kaarina, Piispanristi

Kirkkonummi, Kino

Kotka, Trio

Kuopio, Kuvakukko

Lahti, Kino Iiris

Lappeenranta, Saimaan Ammattiopiston auditorio 21.10. (KinoPattery – kiertue)

Lohja, Vaakuna

Maarianhamina, Bio Savoy

Pietarsaari, Kino City

Porvoo, Bio Rex

Rauma, Iso-Hannu

Rovaniemi, Bio Rex

Tammisaari, Bio Forum

Tampere, Niagara

Vaasa, Gloria

Vaasa, Ritz 22.10.

Vantaa, Bio Grand

Vihti, Vihdin Kino

Virrat, Virtain Pirtti 25.10.

 

Nordisk Film päivittää esityspaikkoja osoitteeseen www.nordiskfilm.fi/borgmcenroe

Myös Nordisk Filmin Facebook-sivuilla päivittyy tieto elokuvan esityksistä www.facebook.com/nordiskfilmelokuvat

ELOKUVAN SYNOPSIS JA LISÄTIEDOT

Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa. Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Hän on myös lähellä uransa loppua, väsynyt ja pelkojen riivaama. Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta. Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980. Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Kylmähermoisen Björn Borgin roolissa nähdään islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason. Hän on esiintynyt mm. Wallander-elokuvissa. Tulisieluista John McEnroeta esittää mm. Transformers-elokuvista tuttu Hollywood-näyttelijä Shia LaBeouf. Borgin valmentajan Lennart Bergelinin tennistossuihin astuu Hollywood-konkari Stellan Skarsgård. Elokuvan tanskalaisohjaaja Janus Metz tunnetaan vuonna 2010 valmistuneesta dokumentista Armadillo, joka seuraa tanskalaissotilaita komennuksella Afganistanissa.

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen tennispelaaja Jarkko Nieminen vastasi tennisakatemiansa kautta elokuvan päänäyttelijöiden tennisvalmennuksesta sekä stunt-näyttelijöiden valinnasta. Suomalaisen tenniksen suuruus Veli Paloheimo valmensi McEnroeta esittävää LaBeoufia.

Niemisen ja Paloheimon lisäksi elokuvaa oli tekemässä tamperelainen tennispelaaja Henrik Sillanpää. Hän toimi Borgia esittävän Sverrir Gudnasonin stunt-pelaajana. Sillanpää debytoi Davis Cupissa vuonna 2015.

Elokuvan suomalainen osatuottaja on Yellow Film & TV, tuottajina Olli Haikka ja Jarkko Hentula. Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvaa, ja Yleisradio on ostanut sen Suomen televisio-oikeudet.

Elokuvan tekijöihin kuuluu myös suomalaisia asiantuntijoita musiikki- ja elokuva-aloilta. Yksi elokuvan säveltäjistä on suomalainen Sasu Ripatti, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Vladislav Delay. Hänen musiikkiaan on kuultu mm. Alejandro González Iñárritun The Revenant -elokuvan soundtrackilla. Lisäksi elokuvan toisena äänisuunnittelijana toimi suomalainen äänitehostemestari Heikki Kossi.

Top