Armoton maa elokuvalle voitto Pietarissa

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama ja Jussi Hiltusen ohjaama Armoton Maa on voittanut parhaan ohjauksen palkinnon Pietarin kansainvälisillä esikoiselokuvajuhlilla ”Beginning”. Palkinnon vastaanottivat Hiltunen ja Nordberg Pietarissa perjantai-iltana 24.11. Armoton Maa sai ensi-iltansa Suomessa tämän vuoden tammikuussa ja sen pääosissa ovat Ville Virtanen, Antti Holma ja Outi Mäenpää.

“Making Movies tuotantoyhtiö on panostanut viime vuosina voimakkaasti nuoriin ohjaajiin. Edellinen tuotantomme Tyttö Nimeltä Varpu oli myös esikoisohjaus ja se voitti Pohjoismaiden Ministerineuvoston vuoden parhaan elokuvan palkinnon. Armoton Maa jatkaa nyt osaltaan tätä voittokulkua. Suomessa on kasvamassa kansainväliset mitat täyttävä ohjaajasukupolvi ja me olemme saaneet olla merkittävässä osassa luomassa tätä kansainvälistä läpimurtoa “, kertoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Festivaali järjestettiin nyt kuudennentoista kerran ja mukana oli yli sata elokuvaa. Pitkien elokuvan sarjan raadissa olivat: puheenjohtaja elokuvaohjaaja Aleksandr Proshkin, elokuvaohjaaja/näyttelijä/taiteilija Aleksandr Aalabashjan, festivaalituottaja Sergei Nonazhilov, Muchenin elokuvakoulun Haiker Stadler, latvialainen elokuvaohjaaja Renaus Vimba ja elokuvasivusto Profcineman Nina Romonadovskaja.

Armoton maa on lyhytelokuvillaan mainetta niittäneen rovaniemeläisen Jussi Hiltusen ohjaama ja käsikirjoittama Lappiin sijoittuva draama, joka sijoittuu pieneen kylään Länsi-Lapissa.  Rooleissa nähdään Ville Virtanen, Antti Holma, Mikko Neuvonen, Outi Mäenpää, Malin Buska, Andreas af Enehielm, Jørgen Langhelle ja Pernilla August. Tuottajina toimivat Kai Nordberg ja Kaarle Aho, Making Movies Oy:stä. Elokuvan on kuvannut kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. F.S.C. Armoton Maa sai ensi-iltansa Suomessa 20.1. 2017 ja sen levittää Nordisk Film.

St.Petersburg International Film festival of Deput and Student Films “Beginning”: https://filmfreeway.com/StPetersburgInternationalFestivalofDebutandStudentFilmsBeginning

http://www.festival-nachalo.ru/

ELOKUVAN TUOTANTOYHTIÖ http://mamo.fi

ELOKUVAN LEVITTÄJÄ: www.nordiskfilm.fi

Top