Apulanta julkaisee Aleksi Mäkelän Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tunnuskappaleen ja videon

– Elokuvateatteriensi-ilta tänään 26.8.2022

Apulanta julkaisee tänään Aleksi Mäkelän Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tunnuskappaleen Kämmenen kuva poskeen. Katso musiikkivideo tästä.

Apulannan Toni Wirtanen kertoo kappaleen synnystä: ”Biisi on synkkien pilvien lapsi. Kun aloin kirjoittaa sitä, mielessä oli hiukan toinen lanka, kuin mihin teksti lopulta ohjautui. Joskus ne valitsevat itse tiensä.”

Biisi tuntui sopivaan elokuvan pirtaan: “Kun perehdyimme leffan, ja Jarnan, tarinaan, tämä biisi nousi häkellyttävästi pintaan. Tuntui osuvan. Videota oli pitkästä aikaa tosi kiva tehdä. Leffaporukan kanssa on aina helppoa tehdä töitä ja jälki on sen mukaista. Hiki tuli, tosin.”

Solar Filmsin tuottama elokuva kertoo jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille. Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Nykyään Marko Jantunen eli Jarna keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Rimbo Salomaa on tuottanut useita kriitikoiden ja yleisön suosikkielokuvia, kuten Postia pappi Jaakobille, Oma maa, viisi Risto Räppääjä –elokuvaa sekä kulttielokuvan Pussikaljaelokuva ja klassikkosarjat Iloinen talo ja Hautalehto – Kylmä syli. Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä huomattavan osan suomalaisista menestyselokuvista ja vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen elokuvataiteeseen ja ilmaisuun 1990-luvun lopusta lähtien muun muassa elokuvilla Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen.

Aleksi Mäkelä tunnetaan myös lukuisista muista elokuvista sekä tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Solar Republicin tuottama Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin vuonna 2022. Aleksi Mäkelälle on myönnetty elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Marko Lempisen kirjoittama kirja Läpi helvetin on toiminut alkusysäyksenä elokuvalle ja se on ollut yhtenä elokuvan lähteenä.

www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi
facebook.com/SolarFilmsInc
instagram.com/solarchannel
https://www.avominne.fi/marko-jantunen/
https://www.markojantunen.fi/

 

Elokuvasta

Synopsis
Laitapuolen hyökkääjä kertoo jääkiekkoilija Marko Jantusen selviytymistarinan. Elokuva alkaa Lahdesta vuonna 2015, hetkestä, jolloin koditon Jarna on ajautunut elämänsä syvimpään ahdinkoon. Velkojat tulevat perimään huumerahoja ja Jarnalle annetaan vuorokausi aikaa maksaa velkansa, mistä alkaa hurja piripäinen taistelu aikaa vastaan. Maaninen vauhti, pelko perässä vaanivista tappajista, vainoharhat ja itseinho vanhoista vääryyksistä johtavat lopulta liikenneonnettomuuteen. Jarna ei jaksa enää paeta, vauhti hidastuu ja hän on luovuttamaisillaan.

Ohjaus
Aleksi Mäkelä

Tuottajat
Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Käsikirjoitus
Mikko Kouki ja Petja Lähde

Pääroolit
Marko Jantunen – Severi Saarinen
Kati – Katariina Havukainen
Pomo – Jorma Tommila
Timo – Tommi Eronen

Linjatuottaja
Maria Kaurismäki

Kuvaus
Pini Hellstedt, F.S.C.

Säveltäjä
Janne Puurtinen

Pukusuunnittelu
Riitta-Maria Vehman

Maskeeraussuunnittelu
Jenni Aejmelaeus-Pyysing

Lavastussunnittelu
Pirjo Rossi

Äänisuunnittelu
Pekka Karjalainen

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Top