Antti J. Jokisen HELENE-elokuva teki alkuvuoden elokuvien komeimman avaustuloksen – jo yli 32 000 katsojaa

Antti J. Jokisen HELENE teki alkuvuoden elokuvaensi-iltojen suurimman avaustuloksen ja oli ensi-iltaviikonloppunaan viikonlopun katsotuin elokuva. Helene-elokuvan on nähnyt ennakot mukaan luettuna jo 32 061 katsojaa.

Erinomaisia arvioita ja katsojapalautetta kerännyt HELENE sai ensi-iltaviikonloppunaan (17.1.-19.1.) yhteensä 30 565 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan luettuna katsojia on tähän mennessä yhteensä 32 061.

Huimalla katsojamäärällään Helene oli viikonlopun katsotuin elokuva ja teki samalla kaikista alkuvuoden ensi-iltaelokuvista suurimman avaustuloksen. Se on ollut myös pidetty, sillä viikonlopun kävijöistä lähes 90%* suosittelee elokuvaa.

“Olen erityisen iloinen tästä saavutuksesta. Olemme ryhmän kanssa saaneet käsittämättömän paljon tunteikasta palautetta. Kiitos siitä. Helene oli tärkeä aihe ja sen tekemiseen on käytetty valtavasti voimavaroja. Ohjaaminen ja kirjoittaminen on iso osa identiteettiäni, joten on pakko tunnustaa olevani myös liikuttunut. Suurin kunnia ja kiitos kuitenkin Schjerfbeckille, työryhmälle, yhteistyökumppaneille ja draamaelokuvien ystäville”, sanoo elokuvan ohjaaja ja tuottaja Antti J. Jokinen ja jatkaa:

“Olen aina uskonut, että värikkäät draamat ja rakkaustarinat kiinnostavat ihmisiä. Pidän aiheista, joissa päähenkilöt ovat selviytyjiä, mutta varsin inhimillisiä ja särmikkäitä hahmoja. Maailma muokkaa, mutta se ei muserra. Helenestä on puhuttu rampana ja heikkona taiteilijana, mutta laaja taustatyö paljasti vahvan, tinkimättömän ja sarkastisen persoonan. Hänellä ja Einar Reuterilla oli myös erinomainen sielunkumppanuus, joka lopulta päätyi myös osaksi elokuvan keskiötä.”

Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman iloitsee tuloksesta:

”Naisista kertovia elämäkertaelokuvia on Suomen valkokankailla tähän mennessä nähty todella vähän. Helenen huikea avaustulos osoittaa, että yleisö haluaa laadukkaasti toteutettuja elokuvia naispuolisista rohkeista tiennäyttäjistä. Toivottavasti Helenen esimerkki rohkaisee tekijöitä ja rahoittajia tarttumaan näihin aiheisiin myös jatkossa. Tekijät ovat tehneet sykähdyttävän kauniin ja koskettavan elokuvan merkittävästä taiteilijasta, ja yleisö on todella vastannut siihen. Upea tulos upealle elokuvalle!”

Schjerfbeckin lumo ei laannu

Helene Schjerfbeckin tähti on tänä päivänä korkeammalla kuin kenties koskaan. Ateneumin Schjerfbeck-näyttely “Maailmalta löysin itseni” on avoinna vielä viikon pidennetyin aukioloajoin, jotta kaikki näyttelystä kiinnostuneet pääsevät tutustumaan siihen.

Hyvinkäällä Galleria Willassa (Kauppakeskus Willa) on “Making of Helene” -valokuvanäyttely, jossa voi tutustua kuviin elokuvan kuvauksista Hyvinkäällä, Helsingissä ja Virossa. Näyttelytilassa on mahdollisuus myös katsoa Matkalla Heleneksi -dokumenttisarja. Näyttely on avoinna 31.1. saakka.

Helene-elokuvan musiikki on kuunneltavissa osoitteessa https://soundcloud.com/kirka-sainio/sets/helene.

Helene-elokuvan nimiroolissa taidemaalari Helene Schjerfbeckinä nähdään Laura Birn ja Einar Reuterina Johannes Holopainen. Schjerfbeckin äitiä Olgaa näyttelee Pirkko Saisio ja veljeä Magnusta Eero Aho. Ystävätär Helena Westermarckin roolissa on Krista Kosonen ja taidekauppias Gösta Stenmania näyttelee Jarkko Lahti. HELENE-elokuvan ovat käsikirjoittaneet Antti J. Jokinen ja Marko Leino. 

Elokuvan on tuottanut Finland Cinematic ja levittänyt Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppanit ovat Hyvinkään kaupunki, Villa Gyllenberg, Dove Self-Esteem Project, Helsingin Sanomat, Jane ja Aatos Erkon säätiö, WSOY sekä Elisa.

*) Parametra Oyn toteuttama ovensuukysely 17.-19.1.2020.
__________________

HELENE

SYNOPSIS: Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

ROOLEISSA:

Helene Schjerfbeck – Laura Birn
Einar Reuter – Johannes Holopainen
Olga Schjerfbeck – Pirkko Saisio
Helena Westermarck – Krista Kosonen
Magnus Schjerfbeck – Eero Aho
Gösta Stenman – Jarkko Lahti

OHJAUS: Antti J. Jokinen

KÄSIKIRJOITUS: Antti J. Jokinen ja Marko Leino

HELENE-elokuva

#HeleneElokuva
#HeleneMovie

facebook.com/HeleneElokuva
instagram.com/heleneelokuva

 

Top