AMBLIN PARTNERS JA NORDISK FILM JATKAVAT YHTEISTYÖTÄÄN JA UUSIVAT ELOKUVIEN LEVITYSSOPIMUKSEN

Nordisk Film vahvistaa elokuvatarjontaansa entisestään uusiessaan levityssopimuksen Amblin Partnersin kanssa. Yhtiöt jatkavat yhteistyötä ja ilmoittavat uusineensa  elokuvien levityssopimuksen vuoden 2021 loppuun saakka.  Levityssopimus koskee Tanskan, Norjan, Ruotsin sekä Suomen elokuvalevitystä.

Uusittuun sopimukseen sisältyy myös kaikkien Amblinin  aiemmin tuottamien elokuvien elokuvateatterilevityksen, tallenteen, television sekä digitaalisen elokuvalevityksen oikeudet.

Yhtiöiden viimeisin yhteistyösopimuksen myötä elokuvateattereissa nähty elokuva oli Oscar®-voittaja Taistelulähetit – 1917, joka keräsi maailmanlaajuisesti  lipputuloja yli 375 miljoonaa dollaria. Nordisk Filmin levittämänä  pohjoismaissa  elokuvan lipputulot ylsivät lähes 10 miljoonaan dollariin. Aiempia Amblinin ja Nordisk Filmin yhteistyöelokuvia ovat olleet  mm. Steven Spielbergin The Post sekä Nainen junassa.

“Nordisk Film on yksi Euroopan vanhimmista, suurimmista ja menestyksekkäimmistä  elokuvayhtiöistä.“ sanoo Chris Floyd, Amblin Partners COO ja General Counsel. “Tiedämme, että Nordisk Filmillä elokuvamme ovat pohjoismaiden parhaissa käsissä ja olemme iloisia voidessamme jatkaa menestyksekästä  yhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme Nordisk Filmin kanssa.” hän jatkaa.

Myös Kenneth Wiberg, President of Nordisk Film Distribution, iloitsee jatkosopimuksesta. “Olemme todella ilahtuneita voidessamme jatkaa yhteistyötä Amblin Partnersin kanssa. Ehkä jopa enemmän kuin koskaan, maailma tarvitsee nyt hyviä elokuvia sekä inspiroivia ja kiehtovia tarinoita, ja  juuri tätä kaikkea Amblin edustaa.  Pohjoismainen elokuvayleisö on jo ihastunut Amblinin korkeatasoisiin elokuviin ja ne tulevat olemaan jatkossakin tärkeä osa Nordisk Filmin kansainvälistä elokuvatarjontaa.” hän kertoo.

Alunperin yhtiöiden välinen sopimus solmittiin DreamWorks Picturesin, Amblin Partnersia edeltäneen yhtiön, ja Nordisk Filmin välillä vuonna 2012.

 

Amblin Partners

Amblin Partners on elokuva- ja TV-tuotantoyhtiö, jonka keulahahmona toimii Steven Spielberg. Yhtiön viimeisiin julkaisuihin kuuluu kymmenen Oscar®-ehdokkuutta ja kolme voittoa kerännyt Taistelulähetit-1917, sekä vuonna 2019 kolme Oscar®-palkintoa voittanut elokuva Green Book.

www.amblin.com

 

Nordisk Film

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä.

www.nordiskfilm.fi

www.nordiskfilm.com

Top