Alli Haapasalon TYTÖT TYTÖT TYTÖT on valittu ensimmäisenä suomalaisena pitkänä elokuvana Sundance-elokuvafestivaalin kilpasarjaan

Tytöt tytöt tytöt on ensimmäinen suomalainen pitkä elokuva, joka on päässyt arvostetun amerikkalaisen Sundance-elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Alli Haapasalon ohjaama elokuva kertoo kolmesta tytöstä, joista kaksi janoaa rakkautta ja kolmas nautintoa. Elokuvan pääosissa nähdään Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino. Sen ovat käsikirjoittaneet Ilona Ahti ja Daniela Hakulinen, ja tuottaneet Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola.

Tyttöjen sisäiseen maailmaan johdattava Tytöt tytöt tytöt on elokuva nähdyksi tulemisen halusta ja pelosta. Elokuva on kutsuttu tammikuussa järjestettävän Sundance-elokuvafestivaalin kansainväliseen World Dramatic Competition -kilpasarjaan. Ohjaaaja Alli Haapasalo odottaa amerikkalaisfestivaalilta erityisesti kansainvälisen yleisön reaktioita.

”Erityisesti iloitsen siitä, että Sundanceen lähtee tyttöelokuva! Tytöt tytöt tytöt kertoo lapsuuden ja aikuisuuden välitilasta ja omien ääriviivojen piirtämisestä, mutta ehkä kaikkein eniten nähdyksi tulemisen tarpeesta – ja siksi onkin aivan ihanaa, että arvostettu festivaali on todella nähnyt elokuvan ja sen tytöt. Odotan innolla pääseväni näkemään, miten sikäläinen yleisö reagoi elokuvaan”, Haapasalo sanoo.

Pääosarooleissa nähdään Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino. He esittävät Mimmiä, Rönkköä ja Emmaa, jotka kokeilevat rajojaan ja haluavat kukin löytää sen, mitä oikeasti ovat.

”Elokuvan aikajänne on lyhyt: kolme perjantaita, eli fragmentti tyttöjen elämästä. Mutta koska teini-iässä jokainen hetki on kaikki kaikessa juuri nyt, fragmentti saattaa pitää sisällään kokonaisen maailmankaikkeuden”, ohjaaja kuvailee.

Elokuvan tuottaja Leila Lyytikäinen Citizen Jane Productions -tuotantoyhtiöstä sanoo:

”On suurenmoista, että Alli Haapasalo luo suomalaista elokuvahistoriaa Tytöt tytöt tytöt -elokuvalla! Tämä Ilona Ahdin sekä Daniela Hakulisen kirjoittama elokuva saa arvoisensa maailmanensi-illan yhdellä maailman tärkeimmillä elokuvafestivaaleilla. Tämä tarkoittaa että elokuva, meidät tekijät, ja tytöt, on noteerattu.”

Maailmanensi-iltansa tammikuussa Sundancessa saava Tytöt tytöt tytöt tulee kotimaan
valkokankaille huhtikuussa 2022.

Katso elokuvan traileri alta.

 

TYTÖT TYTÖT TYTÖT saa ensi-iltansa 14.4.2022. Elokuvan pääosissa nähdään Aamu Milonoff (Mimmi), Eleonoora Kauhanen (Rönkkö) ja Linnea Leino (Emma). Elokuvan on ohjannut Alli Haapasalo ja sen ovat käsikirjoittaneet Ilona Ahti & Daniela Hakulinen. Tytöt tytöt tytöt -elokuvan on tuottanut Citizen Jane Productions ja sen levittää Nordisk Film. 

SYNOPSIS

Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat ystävät, ja tukevat toisiaan ehdoitta. He haluavat elämän olevan suurta seikkailua, täynnä intohimoa ja tunteita. Emma puolestaan on pyhittänyt elämänsä taitoluistelulle ja kulkee menestystä kohti kaiken muun sivuuttaen. Kun nämä kolme erilaista tyttöä tutustuvat, on luvassa lyhyt, mutta päätähuimaava ajanjakso, jolta ei ole paluuta entiseen. Kolmen perjantain aikana tytöt testaavat rajojaan ja piirtävät ääriviivansa uusiksi. Mimmi ja Emma kokevat rakastumisen valtavan voiman, kun taas Rönkkö etsii jotain, mitä ei ole koskaan kokenut: nautintoa.

Top