AILO – PIENEN PORON SUURI SEIKKAILU ENSI-ILTAAN SAKSASSA, RANSKASSA JA SVEITSISSÄ

Luontoseikkailuelokuva Ailo – pienen poron suuri seikkailu on rikkonut viime viikon loppuna elokuvateatterissa Suomessa 100 000 katsojan rajan. Elokuvan ensimmäinen Euroopan ensi-ilta lähenee, kun elokuva saa Saksan elokuvateattereissa ison levityksen ystävänpäivänä 14.2. yli 250 valkokankaalla. Sveitsin ensi-ilta on 20.2. ja päätuottajamaa Ranskan 13.3.

Berliinissä Ailo – pienen poron suuri seikkailu sai kutsuvieras- ja ennakkoensi-iltansa viime viikonloppuna. Kertojana saksan versiossa on Anke Engelke.

Tuottaja Marko Röhr kommentoi: ”On upeaa, että suomalaiset ovat löytäneet Ailon ja päässeet nauttimaan tästä kauniista tarinasta ja upeasta luonnosta, jossa poro seikkailee. Odotan innolla suomalaisen luontokuvauksen ja Lapin maisemien saapumista Keski-Eurooppalaisten nähtäväksi.”

Ailo – pienen poron suuri seikkailu on suomalaisen MRP Matila Röhr Production Oy:n ja ranskalaisen Borsalino Productionsin tuottama fiktiivinen koko perheen luontoelokuva, joka on kuvattu Lapissa. Elokuvassa näkyy vahvasti MRP:n tuottamien Metsän tarina ja Järven tarina –elokuvien ja niiden tekijöiden kädenjälki.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut ranskalainen luontoelokuvaohjaaja Guillaume Maidatchevsky. Elokuvan toinen pääkuvaaja on niin ikään ranskalainen. Muilta osin elokuva on toteutettu pääsääntöisesti suomalaisvoimin. Toisena pääkuvaajana työskenteli Teemu Liakka ja äänisuunnittelusta vastasi Juha Hakanen, eläinvastaavana oli Tuire Kaimio. Orkesterimusiikki on tehty yhteistyössä ranskalaisen säveltäjän Julien Jaouenin ja palkitun suomalaisen säveltäjän Panu Aaltion kanssa. Aaltio vastasi projektissa osasta sävellystä ja musiikin tuottamisesta. Musiikki on äänitetty Suomessa.

Ailon kansainvälisestä jakelusta vastaa maailman vanhin elokuvayhtiö Gaumont ja Ailo -pienen poron suuri seikkailu saa maailmanlaajuisesti laajan teatterijakelun. Elokuvan levittää Suomessa Nordisk Film. Elokuvan lapin kuvaukset on toteutettu yhteistyössä Lapin markkinointi- ja viestintätalo House of Laplandissa toimivan Lapin elokuvakomission kanssa. Elokuva on saanut rahoitusta Business Finlandin AV-tuotantokannustinohjelmasta.

Ailo -pienen poron suuri seikkailu sai maailmanensi-iltansa Suomessa 21.12.2018

Top