Elokuvateattereissa 25.2.2022

70 on vain numero

Lavalla Seija säihkyy yleisön rakastavien katseiden valossa, mutta kotonaan hän syö kylmää nakkia ja juo piimää yksin yönälkäänsä. Stailisti Shanella (Misa Palander) on hänen läheisin ihmisensä. Seija on oppinut suojaamaan yksityisyyttään pakon edessä, mutta suojaus toimii myös eristeenä, ja vaikka Seija on ”koko kansan rakastama”, hänen on vaikea päästää lähelleen ketään. Seija tapaa biisinkirjoitusileirillä Laurin (Mikko Nousiainen) ja yhteistyön tuoksinassa päästää itsensä rakastumaan. Seijan olisi uskallettava astua  jumalattaren korokkeeltaan ihmisten pariin – ja kestettävä sen seuraukset.

Vaikka jumalattaret eivät täytä vuosia, tuo rakkaus eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.

Elokuvateattereissa 25.2.2022

Tietoja elokuvasta

Ohjaus: Johanna Vuoksenmaa

Käsikirjoitus: Johanna Vuoksenmaa

Näyttelijät: Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén, Misa Palander

Genre: Komedia, draama

Kesto: 102 min

Tuotantomaa: Suomi

Tuotantovuosi: 2020

Ikäraja

SEIJA KUULA – Hannele Lauri

Kaunis, seksikäs ja karismaattinen iskelmäjumalatar. 69 vuotta, mutta siitä ei puhuta, koska jumalattaret eivät täytä vuosia. Elää yksin upeassa talossaan järven rannalla, kaipaa tilaa ja luontoa ympärilleen. Seija on lapseton ja sinkku. Seija on aina tietänyt mitä haluaa ja tottunut saamaan sen. Menestystä, rahaa ja miehiä on riittänyt, mutta näennäisestä rautaisesta itseluottamuksesta huolimatta Seijallakin on omat epävarmuutensa, etenkin, kun ikää karttuu ja uusia loistavia artisteja nousee alalle. Seija on elänyt työlleen ja yleisölleen, mutta tunteeko hän itseään ihmisenä ja naisena.

Hannele Lauri on kaikkien suomalaisten tuntema näyttelijä, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus niin teatterissa kuin valkokankaalla.Kuuluisuuteen hän nousi Spede Pasasen televisiosarjojen ja elokuvien komediatähtenä. Laurilla on ollut kiinnitys Helsingin kaupunginteatteriin vuodesta 1983, josta hän jäi eläkeelle vuonna 2017. Teatterissa hän on saanut näytellä monipuolisempia rooleja kuin televisiossa. Hänet muistetaan televisiosta myös Maria!-ohjelman Röökimuija-sketsihahmosta. Lauri oli Jussi-ehdokkaana roolistaan elokuvassa Varasto. Tällä hetkellä Lauri on mukana TV-sar-joissa Kontio ja Parmas sekä Ei haukku haava
tee. Laurin elämästä on kirjoitettu kirja Diiva, joka on Teemu Rinteen käsialaa. Hän sai vuonna 2019 Betoni-Jussin ja Kultaisen Venlan elämäntyöstään.

''
''

Elokuvateattereissa 25.2.2022

Top