70 on vain numero saapuu ensi-iltaan porrastetusti

Hyvin lyhyellä varoitusajalla viranomaiset ovat sulkeneet elokuvateatterit usealla paikkakunnilla, jolloin elokuvien ensi-ilta näillä paikkakunnilla ei ole mahdollinen.

Tämän vuoksi 70 on vain numero -elokuva saa ensi-iltansa porrastetusti. Elokuva on ensi-illassa huomenna 29.12. niillä paikkakunnilla, joissa elokuvateatterit pysyvät auki. Näillä paikkakunnilla elokuvateatterit voivat halutessaan ajaa elokuvasta näytöksiä. Näin pyrimme tukeman elokuvateattereiden liiketoimintaa tässä ennennäkemättömän vaikeassa tilanteessa. Paikkakuntien ajantasainen tilanne: www.nytleffaan.fi

Tällä hetkellä useilla paikkakunnilla viranomaiset ovat määränneet elokuvateatterit pysymään suljettuina aina tammikuun puoliväliin asti. Toivomme kuitenkin, että näidenkin elokuvateattereiden rajoitukset ovat tammikuun loppuun mennessä poistuneet ja elokuvateatterit saavat valtakunnallisesti taas toimia normaalisti. Siksi 70 on vain numero -elokuvan levitys laajenee valtakunnalliseksi perjantaina 28.1.2022, jolloin elokuvateatterit kaikkialla ovat normaalisti taas auki. Tuolloin elokuva saa ensi-iltansa myös niillä paikkakunnilla, joissa elokuvateatterit ovat nyt suljettuina.

”Tilanne on koko elokuva-alalle poikkeuksellisen haastava. Elokuvateattereiden sulkeminen tai ohjelmiston siirtyminen vuoden parhaimpana elokuvissakäyntiaikana toistamiseen vaikuttaa koko elokuva-alan toimintaedellytyksiin vielä pitkään. Toiveemme on, että tämä hieno kotimainen elokuva tuo tilanteeseen hiukan helpotusta niillä paikkakunnilla, joissa elokuvateatterit saavat pysyä auki,” kommentoi Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

70 on vain numero on Johanna Vuoksenmaan elokuva, jonka pääroolissa laulaja Seija Kuulana nähdään Hannele Lauri. Elokuvassa nähdään cameorooleissa useita suomalaisen musiikkimaailman tähtiä. Keskeisissä rooleissa Laurin lisäksi ovat Marja Packalén, Mikko Nousiainen, Misa Palander ja Juha Torvinen.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna Vuoksenmaa ja sen tuottaa Dionysos Films Oy, jonka tuottajina ovat osakkaat Riina Hyytiä, Nina Laurio ja Leena Mäenpää-Bentley. Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio, Tampereen kaupunki ja Film Tampere. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Forenom, Leivon Leipomo, Pyynikin Brewing Company, Universal Music ja Aller. Elokuvan levittää pohjoismaissa Nordisk Film.

70 on vain numero saa ensi-iltansa porrastetusti 29.12.2021 ja 28.1.2022.

Top