TURILAS JA JÄÄRÄ

Turilas & Jäärä on kansainvälisesti palkittu animaatioelokuva ötökkäystävyksistä, jotka ruuanhakuretkillään kehittelevät uusia käyttötarkoituksia ihmisten hylkäämille esineille.
Kesken aamupuuhailun Jäärä kuulee ulkoa outoa surinaa. Hän tarkistaa kaukoputkellaan, mitä ihmettä on tapahtumassa. Tuntematon lentävä otus on menettänyt tasapainonsa ja putoaa korkeuksista syöksyen Jäärän kodin katon läpi suoraan tämän sänkyyn. Vieras on Turilas, joka pian asettuu Jäärän luo asumaan. Siitä päivästä alkaa heidän ystävyytensä.
Toimelias Jäärä on nokkela keksijä, mutta samalla myös äkkipikainen. Hyväntuulinen Turilas on hyräilevä ja vieraanvarainen, sekä varsinainen herkkusuu. Yhdessä he ajelevat ympäriinsä tandem-menopelillään ja päätyvät eriskummallisiin seikkailuihin etsiessään ruokaa. Välillä he löytävät ihmisten hylkäämiä esineitä, joille ystävykset keksivät uusia käyttötarkoituksia. He kierrättävät tehokkaasti, kuten turilaat ja jäärät luonnossakin.
Digitaalisesti uudelleen masteroidun Turilas & Jäärä –elokuvan 13 tarinassa korostuu yhteisöllisyyden merkitys sekä toisten ja luonnon huomioon ottaminen. Itsekkyys ja ylimielisyys johtavat riitoihin ja hankaluuksiin. Loppujen lopuksi kaikki asiat ovat kuitenkin sovittavissa ja ystävyys voittaa aina.

 

Suomenkielinen nimi:
TURILAS JA JÄÄRÄ
Alkuperäinen nimi:
Turilas ja Jäärä
Ohjaus:
Mariko Härkönen, Ismo Virtanen
Tuotantovuosi:
2001
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Lastenelokuva
Käsikirjoittaja:
Liisa Helminen, Mariko Härkönen, Ismo Virtanen
Ikäraja:
S
Kesto:
1h 5min