Hanna on kolmekymppinen helsinkiläinen sinkkunainen, jonka elämä on ihan mallillaan. Hänellä on hyvä työpaikka ja rakkaita ystäviä, ja hän on jo melkein lakannut odottamasta, että löytäisi koskaan elämänsä miehen.

Eräänä yönä Hanna törmää Markukseen, tummaan muukalaiseen, joka vie häneltä jalat alta. Mutta ennen kuin Hanna ymmärtää löytäneensä vihdoin unelmiensa prinssin, mies katoaa jäljettömiin.

Hanna yrittää maanisesti löytää Markusta, mutta saa muuta ajateltavaa, kun hänet lähetetään työkomennukselle Lahteen. Hannan asiakas on auto-onnettomuudessa pahasti loukkaantunut Ismo Majuri, Suomen pääministeri. Kun kuntoutuskausi on ohi, Ismo ja Hanna palaavat Helsinkiin ja alkavat seurustella. He yrittävät pitää suhteensa salassa, mutta päätyvät juorulehteen. Jonkin ajan kuluttua Hanna tapaa yllättävissä merkeissä Markuksen uudelleen. Hannan on valittava, kumpi hänen elämänsä miehistä on se ainoa oikea.

 
 

Tarinassa ja näyttelijäntyössä on raikkautta ja vaivattomuutta, joka sallii katselijan rentoutua tarinan äärelle. Ilahduttavaa elokuvassa on myös päähenkilöiden väliset kemiat. Antti Reini on tuttu muun muassa Vares-elokuvista. Tuokko ja Villi ovat suurelle yleisölle suhteellisen uusia kasvoja, mikä on virkistävää. - Minna Kiistala, Gloria

 

Suomenkielinen nimi:
AINOAT OIKEAT
Alkuperäinen nimi:
Ainoat oikeat
Ohjaus:
Saara Cantell
Pääosissa:
Anna-Maija Tuokko, Ilkka Villi, Antti Reini, Jenni Kokander, Inka Kallén, Sampo Sarkola, Mari Rantasila
Tuotantovuosi:
2013
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Romanttinen komedia
Käsikirjoittaja:
Outi Keskevaari
Ensi-ilta:
27.12.2013
Ikäraja:
K7
Kesto:
1h 57min