Taru Mäkelän raikas ja musiikintäyteinen uutuuselokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Mielettömässä elokuussa Kati Outinen on Elsa Aho, hattukauppias ja selvännäkijä 1960-luvun alun Helsingissä. Elsan elämä on täydellisessä järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä mies, jonka hän luuli kadottaneensa, palaa takaisin. Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen muusikko Jan (Miroslav Etzler) on saapunut kaupunkiin kansainvälisen festivaalin osanottajana. Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen?

Elsan valintoja mutkistavat sekä hänen sisarentyttärensä Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu, että naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen.

Mieletön elokuu vie meidät aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiansa. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa.

 
 

Vahvoja, herkkiä ja hillittömiä rooleja... kaikilta osa-alueiltaan hallitusti, taidolla ja hilpeästi toteutettu. - , Uusimaa

 

Taru Mäkelän ohjaama riemastuttava elokuva on kertomus kesästä, jolloin tunne pääsee valloilleen... vakuuttaa musiikillaan. - Siru Vallela, MeNaiset

 

nautittavaa viihdettä koko rahan edestä - , smackthejack.net

 

Suomenkielinen nimi:
MIELETÖN ELOKUU
Alkuperäinen nimi:
Mieletön elokuu
Ohjaus:
Taru Mäkelä
Pääosissa:
Kati Outinen, Miroslav Etzler, Elena Leeve, Krystof Hadek, Laura Birn, Esko Salminen
Tuotantovuosi:
2012
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Komedia
Käsikirjoittaja:
Raija Talvio
Ensi-ilta:
4.10.2013
Ikäraja:
K7
Kesto:
1h 43min