Kekkosen odotus saa kylän sekaisin.

Uutinen saapuu sähkeen muodossa sekoittaen kerta heitolla koko kyläpahasen seitsemänkymmentäluvun alun Lapissa. Sen viesti on lyhyen ytimekäs: Tasavallan Presidentti Urho Kaleva Kekkonen piipahtaa Allin Baarissa matkalla kauemmas Pohjois-Lappiin.

Allilla on suunnattomia paineita: baari pitää saada putipuhtaaksi, paikallisen Lihajalostamon on kerrankin hoidettava pilaantumatonta ruokaa ja Allin on pikalaihdutettava. Ja ennen kaikkea Allin on voimanaisen tavoin pidettävä Kekkoseen hysteerisen hurmoksellisesti suhtautuvat kyläläiset kurissa ja järjestyksessä. Se ei ole helppoa, sillä vastapuolella on muun muassa Tabe Sliooria ja lentoemäntiä esikuvanaan pitävä Maija Kellinsalmi, kunnan apulaisinsinöörin hermoheikko vaimo.

Maija on edellisenä vuotena järjestänyt katastrofaaliset itsenäisyyspäivänjuhlat. Nyt hänellä on mahdollisuus revanssiin ja yhdessä hetkessä hän onkin jo suunnittelemassa kilpailevaa Kekkos-juhlaa. Mitä lähemmäs sokeasti palvotun, diktaattorin ottein maata johtavan presidentin vierailu tulee, sitä kiihkeämmäksi kylän elämä käy ja sitä enemmän asukkaista puskee esiin hurjia mutta kovin inhimillisiä piirteitä: kateutta, kilpailuhenkeä, kampitusta, kuolettavia suunnitelmia, suuria egoja ja draamaa.

Kukaan ei säästy brutaaleilta otteilta - sen saavat huomata jopa kylän pitkäikäiset maskottiporot!

Draamaelokuva perustuu kertomukseen "Allin baari" Pia Pesosen romaanissa Urho Kekkonen Strasse.

 
 

Marja Pyykön niksahtanut draamakomedia on hillitön, makaaberi ja karhean hellä. Kylähullumaisemaa esittelee nuori Sylvi (Wilma Rosenqvist), joka kiroaa paikan Perämeren pohjalle. Naiset ovat kylän suola, sokeri ja arsenikki. Leffassa on virkistävää feminiinistä vetoa, ja isoimmat mieshahmotkin ovat homoherkkikset (Aake Kalliala ja Jukka Puotila, kuvassa). - Siru Valleala, MeNaiset

 

koska ohjaaja on taitava, elämäntavan hienouksille ja myös liioittelun nyansseille herkkä naistaituri, tuloksena onkin YKSI VIIME VUOSIKYMMENTEN PARHAISTA SUOMALAISISTA KOMEDIOISTA - Kari Salminen, Turun Sanomat

 

- , smackthejack.net

 

Suomenkielinen nimi:
KEKKONEN TULEE!
Alkuperäinen nimi:
Kekkonen tulee!
Ohjaus:
Marja Pyykkö
Pääosissa:
Wilma Rosenqvist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala, Konsta Mäkelä, Kristiina Elstelä, Iina Kuustonen
Tuotantovuosi:
2013
Tuotantomaa:
Suomi
Genre:
Draamakomedia
Käsikirjoittaja:
Elias Koskimies
Ensi-ilta:
16.8.2013
Ikäraja:
K12
Kesto:
1h 25min